CRNA GORA Uhićeni kriminalci koji su planirali premlaćivanja i likvidacije tužitelja i policajaca

Lisice vezanje
Ilustracija

Šestočlana kriminalna grupa koja je, prema operativnim podacima policije, bliska škaljarskom kriminalnom klanu, mjesecima je pratila kretanje sutkinje specijalnog odjeljenja Biljane Uskoković, čekajući pogodan trenutak da je fizički napadnu, točnije da joj metalnom palicom polome noge i ruke, navodi crnogorski portal Vijesti.

Većina članova kriminalne grupe uhićena je tijekom petka po nalogu specijalnog tužitelja Miroslava Turkovića, dok se neki od njih od - Baranin Stefan Đ. i Emil T. nalaze u ukrajinskom zatvoru zbog optužbe da su u svibnju prošle godine pokušali ubiti Radoja Zvicera, koji slovi za jednog od vođa kavačke kriminalne grupe.

Službenici policije tako su uhitili: Danilovgrađanina Milana B., Podgoričanina Dušana B., zatim Ninu K. iz Berana, s prebivalištem u Baru, Aleksandra R. i Stefana M., dok se za Kotoraninom Dušanom D. i Podgoričaninom Zoranom P. intenzivno traga.

Kao organizatori ove kriminalne grupe označeni su Barani Stefan Đ. i Emil T.

Sudac Uskoković, meta ove kriminalne grupe bila je, kako se vjeruje, upravo zbog činjenice da sudi Stefanu Đ. i njegovoj kriminalnoj grupi zbog ubojstva Baranina Jovana Klisića i ranjavanje Velizara Gardaševića prvog dana studenog 2019. godine.

Prikupljeni podaci pokazuju da je praćena kako po Podgorici tako i Kotoru gdje inače živi. To je bio razlog da joj se prije nekoliko mjeseci dodijeli i policijska zaštita.

Prema dokazima do kojih su došli crnogorski istražitelji, ova kriminalna organizacija planirala je likvidaciju glavnog specijalnog tužitelja Milivoja Katnića, specijalnog tužitelja Saše Čađenovića, bivšeg pomoćnika direktora policije Zorana Lazovića, zatim njegovog sina Petra, inače službenika Agencije za nacionalnu sigurnost.

Kriminalni plan je predviđao, kako piše podgorička 'Pobjeda' da se, nakon što čelnici Specijalnog tužiteljstva i policije dolaskom nove vlasti u Crnoj Gori budu smijenjeni, budu likvidirani u više istovremenih akcija.

Crnogorsko Specijalno tužiteljstvo i policijski odjel za borbu protiv organiziranog kriminala i korupcije u zadnjih godinu dana uspjeli su zaustaviti niz međusobnih likvidacija pripadnika škaljarskog i kavačkog klana u čijem je ratu, koji je počeo 2015. godine, do sada ubijeno više od 50 osoba.

U travnju ove godine uhićen je navodni vođa kavačkog kriminalnog klana Slobodan Kašćelan i on se od tada nalazi u pritvoru.