CRNA GORA Maloljetnici slali dojavu o bombama u osnovne škole u dva grada

Lisice dijete
Ilustracija

Dvije maloljetne osobe prijetile su da će aktivirati eksplozivne naprave u osnovnim školama u Ulcinju i Baru.

Kako je priopćeno iz Uprave policije, identificirani maloljetnik je 21. travnja objavio na jednom blogu prijetnju po sigurnost djece i zaposlenih u Osnovnoj školi 'Maršal Tito' u Ulcinju i protiv te osobe je podnijeta kaznena prijava državnom tužitelju u Specijalnom državnom tužiteljstvu (SDT).

Policija je, kako se navodi u priopćenju, prethodno obaviještena od strane NCB Interpol Washington da je na Google blogu nepoznata osoba navela da je neo nacista i da planira počiniti masovnu pucnjavu u osnovnoj školi, uz poziv za pridruživanje lokalnim nacistima, prenosi portali 'Vijesti'.

"Po dobivenom obavještenju, službenici Uprave policije obavijestili su Specijalnog državnog tužitelja i poduzeli su mjere i radnje u cilju provjere iznijetih prijetnji, izvršen je obilazak škole i o potencijalnim prijetnjama upoznata je uprava škole. Također, izvršen je i protudiverzijski pregled prostorija škole, fiskulturne dvorane i dvorišta, kojom prilikom nije ustanovljeno prisustvo eksplozivnih i radioaktivnih materija, niti opasnih i zapaljivih predmeta", piše u priopćenju UP.

Također, još jedna maloljetna osoba je 27. travnja uputila prijeteći mail na službenu adresu Osnovne škole 'Mrkojevići' u Baru, a u kojoj je navela da se u u školi nalazi bomba i protiv nje je podnijeta kaznena prijava državnom tužitelju u Osnovnom državnom tužiteljstvu u Baru.