BIDEN "Odlučno ćemo odgovoriti ako Rusija napadne Ukrajinu"

joe biden, joe biden, Amerika, Rusija, ukrajina, rat, joe biden, Amerika, predsjednik, fox news, psovka, joe biden, Rusija, ukrajina, joe biden, Vladimir Putin
EPA

Američki predsjednik Joe Biden rekao je u nedjelju ukrajinskom predsjedniku Volodimiru Zelenskom da će Sjedinjene Države i njihovi saveznici "odlučno odgovoriti" ako Rusija dodatno napadne Ukrajinu, navodi se u priopćenju Bijele kuće.

Poziv je uslijedio nekoliko dana nakon što je Biden održao drugi razgovor u mjesec dana s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom tijekom napetosti na rusko-ukrajinskoj granici, gdje je Rusija okupila oko 100.000 vojnika, prenosi Reuters.

"Predsjednik Biden jasno je dao do znanja da će Sjedinjene Države i njihovi saveznici i partneri odlučno odgovoriti ako Rusija dodatno napadne Ukrajinu", rekla je glasnogovornica Bijele kuće Jen Psaki u izjavi nakon telefonskog razgovora dvojice predsjednika.

Ukrajinski predsjednik Zelenski rekao je da je s Bidenom razgovarao o zajedničkim akcijama na očuvanju mira u Europi i sprječavanju daljnje eskalacije, prenosi Hina.

"Prvi međunarodni razgovor ove godine s Bidenom dokazuje posebnu prirodu naših odnosa", napisao je Zelenski na Twitteru.

Objavio je da se razgovaralo o zajedničkim akcijama Ukrajine, Sjedinjenih Država "i partnera u očuvanju mira u Europi, sprječavanju daljnje eskalacije, reformama, deoligarhizaciji". "Cijenimo nepokolebljivu potporu Ukrajini", rekao je, a prenosi Reuters.