BIDEN "Odlučno ćemo odgovoriti ako Rusija napadne Ukrajinu"

BIDEN "Odlučno ćemo odgovoriti ako Rusija napadne Ukrajinu"
EPA

Američki predsjednik Joe Biden rekao je u nedjelju ukrajinskom predsjedniku Volodimiru Zelenskom da će Sjedinjene Države i njihovi saveznici "odlučno odgovoriti" ako Rusija dodatno napadne Ukrajinu, navodi se u priopćenju Bijele kuće.

Poziv je uslijedio nekoliko dana nakon što je Biden održao drugi razgovor u mjesec dana s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom tijekom napetosti na rusko-ukrajinskoj granici, gdje je Rusija okupila oko 100.000 vojnika, prenosi Reuters.

"Predsjednik Biden jasno je dao do znanja da će Sjedinjene Države i njihovi saveznici i partneri odlučno odgovoriti ako Rusija dodatno napadne Ukrajinu", rekla je glasnogovornica Bijele kuće Jen Psaki u izjavi nakon telefonskog razgovora dvojice predsjednika.

Ukrajinski predsjednik Zelenski rekao je da je s Bidenom razgovarao o zajedničkim akcijama na očuvanju mira u Europi i sprječavanju daljnje eskalacije, prenosi Hina.

"Prvi međunarodni razgovor ove godine s Bidenom dokazuje posebnu prirodu naših odnosa", napisao je Zelenski na Twitteru.

Objavio je da se razgovaralo o zajedničkim akcijama Ukrajine, Sjedinjenih Država "i partnera u očuvanju mira u Europi, sprječavanju daljnje eskalacije, reformama, deoligarhizaciji". "Cijenimo nepokolebljivu potporu Ukrajini", rekao je, a prenosi Reuters.