BALKANSKA BRAĆA Njemačka policija pretresala više lokacija u potrazi za dokazima protiv ove skupine

Balkanska braća
snimka zaslona/instagram

Berlinska policija upala je u četvrtak, 31. kolovoza sa nalozima za pretres na sedam lokacija u Berlinu, a pretresi su bili usmjereni protiv vođa grupe "Balkanska braća", od kojih su dvojica iz BiH, a jedan iz Srbije.

Kako prenose njemački mediji, oni se sumnjiče za iznudu i utjerivanje dugova. Glasnogovornik policije Sebastijan Buhner kaže da nije bilo uhićenih.

"Ne, danas nije nitko privođen, ali pretresi su izvedeni kako bi se došlo do dokaza za radnje za koje se sumnjiče", kaže Buhner.

Navodno, oni su osumnjičeni da su vršili pritisak na dužnike i to prijeteći vatrenim oružjem. Sve se događalo u razdoblju između jeseni 2020. i zime. 2022. godine.

Navodno su uzimali i kamatu od 20 posto. Jedna od žrtava je osumnjičenima isplatila petocifren iznos, a upravo od ovog slučaja je i pokrenuta istraga. Inače, oni su i ranije povezivani sa bajkerskim grupama.

Tijekom racije policija je izuzela mobilne telefone, gotovinu i sada utvrđuje porijeklo te gotovine. Jedan od rođaka osumnjičenih tereti se za pranje novca i sada je i protiv njega pokrenuta istraga.

Ova grupa je osnovana 2019. godine i uglavnom je čine mladići koji dolaze sa područja bivše Jugoslavije, pišu Nezavisne.