AVION SLETIO U BEOGRAD Djevojka preminula nakon operacije za mršavljenje, njezina posljednja objava je potresna

Morgan Ribeiro
Screenshot

Dvadesetogodišnja žena koja je tragično preminula nakon neuspjele operacije za mršavljenje u Turskoj nakon godina zadirkivanja zbog svoje težine, objavila je tragičan TikTok nekoliko dana prije operacije, uz poruku: "Moja posljednja objava prije operacije mršavljenja - vidimo se na drugoj strani."

Morgan Ribeiro (20), otputovala je u Tursku sa svojim dečkom radi operacije želuca u vrijednosti od 2.500 funti ranije ovog mjeseca jer nije željela čekati godinama na listi čekanja u Velikoj Britaniji.

Ovo je najnoviji tragični primjer katastrofalne strane kozmetičke kirurgije, a majka djevojke Morgan pozvala je na intervenciju vlade kako bi se educiralo o opasnim operacijama, rekavši da "nikada ne želi da se nešto ovakvo dogodi nekoj drugoj kćeri", piše Daily mail.

Morganina operacija izvedena je 5. siječnja, a tri dana kasnije dobila je dozvolu za povratak kući sa svojim dečkom Jamesom Brewsterom (19). Međutim, tijekom povratnog leta za Gatwick, Morgan je postala ozbiljno bolesna i zapala u sepsu.

Morgan Ribeiro

Avion hitno sletio u Srbiji

Nakon hitnog slijetanja aviona u Srbiji, ispostavilo se da su Morgani tijekom operacije želuca bila prerezana tanka crijeva, što je dovelo do infekcije. Tijekom operacije, kirurzi su uklonili više od 10 cm njenog tankog crijeva, ali nažalost, Morgan je doživjela srčani udar 9. siječnja i stavljena je u inducirani komu, umirući četiri dana kasnije u bolnici u Beogradu.

Morganina obitelj kaže da nisu znali za njenu planiranu operaciju sve do nekoliko dana prije nego što je trebala otputovati i bili su zabrinuti zbog rizika. Njena sestra Kayleigh Ribeiro (26), molila ju je da ne ide na operaciju koja nosi niz komplikacija i zdravstvenih rizika.

Njena majka Erin Gibson (44), trenutno prikuplja 10.000 funti kako bi vratila tijelo svoje kćeri i javno je govorila o svojoj tuzi.

U razgovoru za Independent, majka petoro djece rekla je: "Dok je odrastala, puno su je zadirkivali, uvijek se borila sa svojom težinom i bila je punija djevojka i teško joj je bilo zbog toga. Rekla sam joj da je lijepa iznutra i izvana, stvarno je bila prekrasna djevojka."

"Kad sam saznala, bilo je već prekasno, već je bila u avionu. Imala sam taj osjećaj propasti jer sam čula horor priče o Turskoj."

"Nikada ne želim da se nešto ovakvo dogodi nekoj drugoj kćeri. Ne želim da joj život bude uzaludan."

Prije operacije, Morgan je imala virtualnu konzultaciju s turskom tvrtkom u rujnu 2023. godine prije nego što je rezervirala operaciju u siječnju.

Njen dečko James tvrdi da osoblje bolnice i prevoditelji koji su razgovarali s njom nisu spomenuli opasnosti povezane s operacijom prije nego što je Morgan otišla pod nož. Organizacija koja je povezala Morgana s turskim kirurgom negira bilo kakvu nepravilnost.

Nakon operacije tijekom njihovog leta za kući avionom Wizz Air, Morgan se sjeća da je bila "vrlo vruća i u velikim bolovima." Objasnio je: "Stjuardesa joj je dala led i vodu, a teško joj je bilo disati, pa su je odveli na prednji dio aviona gdje je bilo više prostora i pokušali su joj dati masku s kisikom."

"Mogao sam reći da nešto ozbiljno nije u redu."

A na prikupljanje sredstava u sjećanje na Morgan kaže: "Bila je voljena, bila je umjetnica, drama queen, baš kao ja, i bila je predivna iznutra i izvana", rekla je njena majka.

"Bila je druželjubiva, vesela i voljela je pjevati i brinuti se za druge - i blisko je surađivala s djecom."

Oglasio se Wizz Air

Glasnogovornik tvrtke Wizz Air rekao je: "Možemo potvrditi da smo tijekom leta iz Istanbula za London Gatwick preusmjerili let u Beograd zbog putnice koja je zahtijevala medicinsku pomoć."

"Zdravlje i sigurnost naših putnika i posade naš su najveći prioritet, a u ovom slučaju putnica je sišla s aviona kako bi potražila hitnu medicinsku pomoć."

"Izuzetno smo tužni zbog vijesti da je putnica preminula nakon medicinskog tretmana, i naše misli su uz njezinu obitelj u ovom trenutku."

Glasnogovornik vlade rekao je: "Podržavamo obitelj britanske žene koja je preminula u Beogradu i stupili smo u kontakt s lokalnim vlastima."

"Pozivamo sve koji razmišljaju o medicinskom zahvatu u inozemstvu da pregledaju naše savjete o putovanjima i relevantne smjernice stručnih tijela."