ALARM UPALJEN Preko 87% cijepljenih u državi, korona divlja, a oni zabranjuju točenje alkohola

ALARM UPALJEN Preko 87% cijepljenih u državi, korona divlja, a oni zabranjuju točenje alkohola

Norveška je u ponedjeljak, nakon objave alarmantnih predviđanja, donijela novi paket mjera radi suzbijanja covida, među kojima je zabrana točenja alkohola u barovima i u restoranima, ubrzavanje kampanje cijepljenja i rad od kuće za sve kojima je to moguće.

"Bez ikakvih mjera – pa i onih koje su već uvedene – ova skandinavska zemlja s 5,4 milijuna stanovnika mogla bi za tri tjedna imati između 90.000 i 300.000 novozaraženih covidom na dan i 50 do 200 hospitalizacija na dan, upozorio je Norveški institut za javno zdravstvo (FHI) tijekom dopodneva. Po stanju u ponedjeljak Norveška od početka pandemije službeno ima 317.870 zaraženih i 1.136 umrlih", prenosi Hina.

“Ovo je ozbiljno”, rekao je premijer Jonas Gahr Store na tiskovnoj konferenciji sazvanoj u kratkom roku. Manje od tjedan dana nakon pooštravanja epidemioloških mjera vlada, dakle, uvodi dodatne restrikcije.

Točenje alkohola u barovima i u restoranima bit će zabranjeno, a dosad je bilo moguće do ponoći.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bit će to smrtno zvono za domjenke koje poslodavci organiziraju prije Božića. Jedna takva proslava krajem studenog u Oslu bila je žarište omikrona. Poput drugih mjera, ova zabrana stupa na snagu u noći s utorka na srijedu i trajat će četiri tjedna.