SUM pokreće disciplinski postupak i podnosi prijavu protiv dvojice svojih studenata

Hrkać Vračević
hercegovina.info

Sveučilište u Mostaru pokrenut će postupak protiv dvojice svojih studenda, Daria Hrkaća i Marka Vračevića, koji su kako tvrde sa Sveučilišta danas neovlašteno ušle u zgradu Rektorata Sveučilišta.

"Zbog neovlaštenog ulaska tri osobe u zgradu Rektorata Sveučilišta u Mostaru između 12.20 i 12.30 sati i vršenja verbalnoga pritiska i uznemiravanja djelatnika, Sveučilište u Mostaru pokrenut će disciplinski postupak zbog kršenja načela propisanih Etičkim kodeksom Sveučilišta u Mostaru. Od tri osobe dvije su se predstavile kao Marko Vračević i Dario Hrkać, dok se treća muška osoba nije predstavila.

Ušli su u prostorije Rektorata Sveučilišta uz nepoštivanje epidemioloških mjera, bez zaštitnih maski, na koji način je ugroženo zdravlje prisutnih djelatnika i zahtijevajući na neprimjeren način sastanak.

Osim pokretanja disciplinskog postupka, Sveučilište će kod drugih nadležnih organa podnijeti prijavu protiv počinitelja za navedena djela", priopćeno je sa SUM-a.

Podsjetimo, danas točno u podne održao se drugi prosvjed studenata ispred Rektorata koji su ponovno tražili svoja studentska prava, a to su smanjenje školarine i normalna predavanja. Kao ni prošlog puta Rektor im se nije obratio, a ovoga puta nije bilo ni njegovih snimatelja na balkonu.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.