STUDENTI Valjda možemo doći u Rektorat vlastitog Sveučilišta, a ni djelatnici nisu imali maske

Rektorat
hercegovina.info

Kako smo već i pisali Sveučilište u Mostaru odlučilo je pokrenuti disciplinski postupak protiv dvojice svojih studenata, ali i treće osobe koja im se kako kažu nije predstavila.

Naime, poslije današnjeg prosvjeda studenti su se uputili u zgradu Rektorata kako bi zatražili sastanak s rektorom. No, sa Sveučilišta su došle oštre osude. U svom priopćenju su rekli kako su studenti neovlašteno ušli u zgradu Rektorata bez maski kršeći epidemiološke mjere, ali i ometali uznemiravali djelatnike te vršili pritisak na njih. 

No, studenti Sveučilišta u Mostaru večeras su za Hercegovina.info rekli kako su došli u miru.

"Stvarno sramotan potez Sveučilišta u Mostaru.  Došli smo u miru i tražili sastanak s rektorom. Ali priča se ponavlja, nama predbacuju što nismo imali maske, a četiri djelatnika koje smo tamo zatekli također maske nisu nosili, znači i oni su nama ugrozili zdravlje, što naravno imamo potkrijepljeno fotografijom. Žao nam je što se SUM ovako ophodi prema vlastitim studentima", kaži ogorčeni studenti.

Rektorat

Sa Sveučilišta su im rekli da su im vrata uvijek otvorena.

"Kažu u priopćenju "neovlašten ulazak", a tamo su nam djelatnici rekli “da su vrata Sveučilišta svima otvorena”. Verbalni pritisak nismo vršili jer smo im rekli da dolazimo u miru i da nemamo ništa protiv njih, čak više puta ponovili isto, imamo i za isto dokaze, ali... Kakvo je uznemiravanje, ako u tijeku radnog vremena tražimo sastanak s rektorom? Valjda studenti mogu doći u Rektorat vlastitog Sveučilišta?", upitali su se studenti.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.