ŠTO KAD NEMATE SITNIH? Otkriveni trikovi uz pomoću kojih se mogu otključati kolica u trgovinama

ŠTO KAD NEMATE SITNIH? Otkriveni trikovi uz pomoću kojih se mogu otključati kolica u trgovinama

U većini supermarketa kolica za kupovinu možete koristiti samo ako ih otključate uz pomoću kovanice ili pak žetona, posebno izrađenih samo za ovu namjenu.

Trgovine su sigurne da ako kupci otključaju kolica uz pomoću kovanica, da će ih kupac nakon korištenja ostaviti na za to predviđenom mjestu.

"No, što ako nemate žeton ili sitnih? Internet je i tome doskočio. Naime, na internetu se mogu naći različiti savjeti kako otključati kolica za kupnju bez kovanica", piše Fenix.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedan od savjeta je da ključ s okruglom glavom okrenete naopako i tako pokušate otključati kolica. Ključ stavite na mjesto gdje bi trebali staviti kovanicu i otključajte kolica.

Drugi savjet je da kolica pokušate otključati ukosnicom ili žicom. Važno je navesti kako sve trikove koristite na vlastitu odgovornost, te kako ste u slučaju oštećenja kolica dužni nadoknaditi nastalu štetu.

Supermarketi su izuzetno osjetljivi na kolica za kupovinu iz opravdanog razloga. Naime, svake godine u Njemačkoj se ukrade oko 100.000 kolica za kupovinu s parkirališta supermarketa i nikad ih se ne vrati.

To je značajan problem za trgovine i pričinja im štetu od oko 15 milijuna eura. Može se pretpostaviti da jedna kolica koštaju između 100 i 250 eura.