VIDEO  Srpska policija objavila nove snimke i detaljno kretanje Mateja Periša

Matej Periš
MUP Srbije

S obzirom na pojavljivanje videosnimaka u vezi nestanka Mateja Periša, neki od njih jednostavno nisu točni, Ministarstvo unutarnjih poslova Republike Srbije objavilo je danas nove snimke i rekonstrukciju njegovog kretanja u noći nestanka s 30. na 31. prosinac.

Sadržaj se učitava...

U priopćenju srpskog MUP-a se navodi da mediji dezinformacijama ometaju istragu.

"Policijski službenici pregledali su stotine sati materijala, snimki sa svih nadzornih kamera s trase kretanja Periša i okoline i na osnovu njih napravili rekonstrukciju njegova kretanja, od trenutka izlaska iz pravca Beton hale u 1.43 sati do trenutka silaska do Save, u 1.52 sata poslije ponoći, odakle mu se gubi svaki trag ", navodi se u priopćenju.

Na temelju pregleda svih snimaka, jasno je da Matej, tvrde u srpskom MUP-u, od izlaska iz Beton hale nije bio u kontaktu niti je komunicirao s bilo kojom drugom osobom, osim s taksistom kada je stao. S njim je, napominju, policija obavila razgovor.

"Naglašavamo da je u dosadašnjem tijeku očevida policija obavila razgovor s Matejevim prijateljima koji su te večeri bili s njim, djelatnicima kluba, svim svjedocima te da je na osnovu svih izjava isključena svaka mogućnost da je njegovom nestanku prethodio sukob ili tučnjava".

"Pripadnici Ministarstva unutarnjih poslova, raznih policijskih jedinica, već 13 dana kontinuirano tragaju za Matejem Perišem, a od prijave nestanka, 31. prosinca prošle godine, ulažu maksimalne napore i poduzimaju sve mjere i radnje unutar njihove kompetencije da pronađu mladića. U potragu su, između ostalih, uključeni pripadnici Policijske uprave Grada Beograda, kojoj je nestanak prijavljen, Policijske uprave za riječnu sigurnost, pripadnici Žandarmerije, Policijske brigade te pripadnici Policijske uprave Pančevo, Smederevo i Požarevac".

Kako bi pronašli Mateja Periša, putem Interpola su obaviještene i policije okolnih zemalja.

"Još jednom apeliramo na medije i pozivamo ih da ne šire dezinformacije i ne plasiraju neprovjerene snimke u kojima se insinuiraju navodni scenariji koji su prethodili nestanku zbog osjetljivosti teme, suosjećanja s roditeljima i obitelji nestalog mladića, te remeti daljnji tijek istrage", navode u priopćenju.