Protiv Borca očekujemo tešku utakmicu, ali mi ćemo dati svoj maksimum

Tamo ih čeka uvijek neugodan protivnik, RK Borac, koji je ove sezone uz, RK Bosnu glavni pretendent za naslov prvaka. To je klub koji uživa velik renome na rukometnoj karti, tako da se zaista može očekivati derbi-utakmica. Utakmica između RK Borca i Izviđača starta u nedjelju, 12.12.2010. u 18 sati u dvorani Borik.

Povodom utakmice razgovarali smo sa mladim Skautom, Mirkom Hercegom.

Koliko dugo se bavite rukometom?

"Rukomet treniram od četvrtog razreda osnovne škole, te sam cijelo srednjoškolsko obrazovanje bio član Rukometne akademije Izviđač. Dakle, treniram punih devet godina i prošao sve uzraste i trenere kao što su Čolina, Rezdeušek, Mikulić i dugi."

Ovo je treća godina da sam član prve postave Izviđača na čelu s trenerom Silviom Ivandijom.

Što smatrate najvećim uspjehom u dosadašnjoj karijeri?

"Za mene je najveći uspjeh kada sam sa Hrvatskom kadetskom reprezentacijom osvojio kadetsko prvenstvo Europe. U finalu smo pobijedili jake Španjolce 27:26, ja sam imao šut 9/9, tako da je to zasigurno utakmica mog života. Također je važno spomenuti uspjehe RA Izviđač s kojom sam osvojio kadetsko i juniorsko prvenstvo BiH.

Kako vam se čini Izviđač ove sezone?

"Kako se bliži kraju prvi dio sezone mogu slobodno reći da je ovo "novi" Izviđač uspoređujući ga sa proteklim godinama, tako da su nam ambicije visoke. Imamo sve pobjede, osim poraza u gostima od RK Bosne, a to je ipak klub koji igra LP. Dosta domaćih igrača se profiliralo u igri, a pojačanja ove sezone su izvrsna. Svi se dobro slažemo kako unutar, tako i van terena i zaista mogu reći da smo jaka i talentirana mlada ekipa. To također znači da nam treba iskustva i uvijek hlada glava s kim god igrali."

S obzirom da od ove godine studirate kako uspijevate uskladiti sve obaveze?

"Ove godine sam upisao studij Građevine u Mostaru tako da paralelno studiram, učim i treniram. Naravno da je naporno, ali mislim kad nešto dovoljno želiš i voliš sve se može stići. Najvažnije je dobro se organizirati. Također, to sve ne bi bilo moguće da nema razumijevanja od cijele uprave kluba. Iako je jako teško, ja se nadam da ću sve to uspjeti."

Što očekujete od utakmice s Borcem?

"Utakmica u nedjelju će biti jako teška, Borac je klub koji itekako zaslužuje respekt. Međutim, mi se nećemo predati, idemo dati svoj maksimum i završiti prvo dio prvenstva sa vrlo važnom pobjedom."

U subotu je turnir koji organizira Rukometna akademija Izviđač povodom četvrte godišnjice, pa nam kao bivši akademac recite nešto za kraj.

"Ponosan sam što sam bio član Rukometne akademije i ovim putem čestitam na godišnjici. RA je u Ljubuški donijela sve najbolje, a sad kad sam na fakultetu više razumijem da je pored trenažnog dijela jako bitan i edukativni. Za kraj akademcima želim reći da se trude i treniraju te će sigurno uspjeti u rukometu, ali i u školi."
izvidjac.com