STIGAO NA PREGOVORE Najplaćeniji rukometni trener na svijetu preuzima Hrvatsku?

Dagur Sigurdsson
Profomedia

Dagur Sigurdsson (50), aktualni izbornik Japana, stigao je u Hrvatsku na pregovore o preuzimanju klupe hrvatske rukometne reprezentacije. HRS trenutno traži nasljednika Gorana Perkovca, jučer smijenjenog stručnjaka, a Sigurdsson se čini kao itekako atraktivna opcija.

Sigurdsson s Japanom ima ugovor do Olimpijskih igara pa se trenutno radi na tome da se nađe model po kojem bi mogao preuzeti Hrvatsku na vrijeme da je vodi u kvalifikacijama za to natjecanje. Tamo Hrvatsku čekaju utakmice protiv Njemačke, Austrije i Alžira.

Osim trenutnog angažmana u Japanu, gdje zarađuje milijun eura godišnje plaće, Sigurdsson je od 2014. do 2017. vodio njemačku reprezentaciju te s njom, nakon 12 godina posta od velikih uspjeha, osvojio naslov Europskog prvaka. Ako bi preuzeo Hrvatsku, bilo bi to za dvostruko, vjerojatno i trostruko manju plaću od one koju ima u Japanu, prenosi Index.

Novog izbornika Hrvatske u ožujku čekaju kvalifikacije za Olimpijske igre

Novi izbornik Hrvatske povest će reprezentaciju u borbu za ovogodišnje Olimpijske igre u Parizu. Hrvatska će u ožujku u Hannoveru igrati s Austrijom, Njemačkom i Alžirom u sklopu kvalifikacijske Skupine 2. Prvi susret igrat će 14. ožujka protiv Austrije, dan ili dva kasnije slijedi utakmica s Njemačkom, dok je dvoboj s Alžirom na rasporedu 17. ožujka.

Plasman na Igre pokušat će izboriti 12 reprezentacija podijeljenih u tri skupine po četiri momčadi. Po dvije najbolje reprezentacije iz svake skupine izborit će nastup na Olimpijskim igrama koje počinju 26. srpnja.

U kvalifikacijskoj Skupini 1 nalaze se: Španjolska, Slovenija, Bahrein i Brazil. Skupinu 3 čine: Norveška, Mađarska, Portugal i Tunis. Šest reprezentacija već je izborilo nastup na Olimpijskim igrama. To su: Francuska (domaćin), Danska (svjetski prvak), Švedska (trećeplasirana na Euru), Egipat (afrički prvak), Argentina (američki prvak) i Japan (pobjednik azijskog kvalifikacijskog turnira).