Olimpijske igre: Hrvatski rukometaši osigurali četvrtfinale

Nakon savršenog starta protiv Južne Koreje i Srbije, hratski rukometaši su lako pobijedili i Mađarsku. Bila je to utakmica u kojoj su odabranici Slavka Goluže odigrali koliko je trebalo za novu pobjedu. Iako je Mađarska uvijek čvrst i neugodan suparnik, ovaj put nije imala izgleda.

U prvom poluvremenu Mađari su još i imali nekakve šanse, na odmor su otišli s dva gola minusa (11:9), no u nastavku utakmice Hrvati su ubacili u višu brzinu i brzo prelomili dvoboj. U 35. minuti Hrvatska je imala do tog trenutka najvećih pet golova prednosti (15:10), a pet minuta kasnije imali smo i plus šest (18:12). Sredinom drugog poluvremena hrvatska prednost je porasla za još jedan gol (20:13), a plus sedam je bilo i na kraju.

Sjajan je na vratima bio Mirko Alilović, koji je skupio 18 obrana, a Ivan Čupić je zabio sedam pogodaka. Igor Vori i Domagoj Duvnjak bili su odlični s po četiri gola, dok su Mađare predvodili Gabor Csaszar i Laszlo Nagy s po četiri zgoditka.

U susretu četvrtog kola Hrvatska će 4. kolovoza igrati protiv Danske.

HRVATSKA - MAĐARSKA 26:19 (11:9)

LONDON. Dvorana Copper Box; Suci: Kenneth Abrahamsen (NOR) i Arne Kristiansen (NOR)

HRVATSKA: Losert, Alilović; Balić 1, Duvnjak 4, Lacković 1, Kopljar 1, Vori 4, Gojun 1, Horvat 3, Vuković 1, Buntić, Štrlek 3, Čupić 7 (3), Ninčević. Izbornik: Slavko Goluža.
MAĐARSKA: Fazekas, Mikler; Ilyes 2, Csaszar 4 (3), Mocsai 3, Ivancsik 1, Harsanyi 2, Renialdo Perez, Mikler, Nagy 4, Gulyas, Vadkerti 3, Zubai, Schuch, Lekai

SEDMERCI: Hrvatska 3/3, Mađarska 3/3
ISKLJUČENJA: Hrvatska 12 minuta, Mađarska 6 minuta.

hrt.hr