Lucija Pršlja: Nadam se uspjehu Zrinjskog u nastavku sezone

Lucija Pršlja
...igračica koje će pojačati konkurenciju, a jedna od njih je Lucija Pršlja. Evo što ona kaže za naš portal HERCEGOVINA.info.

Za početak nam reci od kada se baviš rukometom i koje si sve selekcije prošla?

Rukometom sam se počela baviti sa svojih 12 godina, gdje sam u Hrk Katarina nastupala tada još kao mlađa kadetkinja, kadetkinja, juniorka a prije tri godine i kao seniorka.

Kako je došlo do toga da pređeš u Zrinjski?

Zrinjski je za mene kao prvo novo iskustvo. Želja za napretkom i novim početkom je jedan od razloga zašto sam sada ovdje.

Možeš li nam reći kako teku pripreme za nastavak sezone?

Pripreme teku jako dobro, svaki dan naporno radimo i treniramo. Zadovoljna sam dosadašnjim dijelom i nadam se da će se taj napredak u ekipi vidjeti kada drugi dio sezone počne.

Dobro si upoznata sa domaćom ligom, pa što misliš koliko može Zrinjski u drugom dijelu sezone?

Tu smo za sada u sredini, uz pomoć iskustva starijih cura kao kolektiv mislim da se uz malo truda možemo pridružiti klubovima koji su u samom vrhu. Trudit ćemo se iz utakmice u utakmicu da to i dokažemo.

Mostar je grad rukometa sa čak tri ženska kluba u prvoj ligi. Otkuda toliko interes za ženski sport u gradu?

Mostar je grad pun talentiranih igračica, a dobro znamo da je tako što se i muškog rukometa tiče. Malo je gradova koji se mogu pohvaliti sa tri ženska kluba kao što je Mostar i to treba znati cijeniti.

Lani si bila pozvana u kadetsku reprezentaciju BiH, kakvo je stanje u ženskom reprezentativnom rukometu?

Da, igrala sam u kadetskoj reprezentaciji BiH gdje nažalost nismo prošli kvalifikacije koje smo igrali u Slovačkoj, ali to je bio tek početak. Što se ženske reprezentacije tiče BiH nema seniorsku ekipu, puno je dobrih igračica koje BiH ima i tužno je ne iskoristiti. Vidite kako i naši rukometaši uz malo truda i kolektiva mogu daleko dogurati. Mislim da bi tako nešto i ženski rukomet mogao napraviti.

Kakve su tvoje ambicije u nastavku karijere?

Ambicije su kao i svakom igraču jako velike,  a to su želja za napretkom i pobjedama. Uz pomoć koju nam nudi suigračica Ivana Mlakić, a i znanje koje nam trener prenosi nadam se uspjehu cijele ekipe i dobrom plasmanu na kraju sezone.

Evo za kraj još neka poruka našim navijačima Zrinjskog i našim čitateljima?

Pozdrav za sve navijače Zrinjskog i čitatelje portala,  pratite nas i pomozite nam u nastavku sezone.

HERCEGOVINA.info