HMRK Zrinjski: Na muci se poznaju junaci, ali i pravi prijatelji

HMRK Zrinjski, rk gračanica, HMRK Zrinjski

Razloga nema puno, a jedan od glavnih jeste nezainteresiranost grada i lokalne sredine da pomognu klubu koji nam je donio toliko radosti proteklih godina.
Rukomet nije skup sport kao recimo nogomet ili košarka i za normalno funkcioniranje kluba ne treba tako puno sredstava, ali nažalost i to malo je teško namaknuti. Uz nedostatak sportske dvorane ta priča je puno puta ispričana, ali ni to nije donijelo nikakvu reakciju lokalne sredine.

Tog asu svjesni čelni ljudi u klubu koji su se usprkos svemu uhvatili u koštac sa svim problemima na koji nailaze. Klub je ovu sezonu pomlađen i bez najboljih igrača iz prošle krenuo braniti sveto ime koje nosi. Mostarska mladost ostavljena od većine „prijatelja" ostavlja srce na parketu i skupo prodaje svoju kožu bez obzira na ime protivnika s kojim igra.

Domaći parket je neosvojiva tvrđava u kojoj nitko neće lako do bodova, pa čak ni klubovi koji imaju na desetine veći proračun od Zrinjskog. Plemići nemaju veliki proračun, ali zato imaju veliko srce koje nadoknađuje sve nedostatke i zato ova mladost treba potporu, i to puno veću nego onih dana kada je osvajao pokale.
Kažu da se na muci poznaju junaci, a ovi naši momci u dresu s lentom jesu istinski junaci. Samo junaci mogu ostavljati srce na parketu i braniti ime i čast kluba i svetog dresa koji ponosno nose. Za to im treba odati najviša priznanja, a sredina koju predstavljaju treba se sramiti zbog nezainteresiranosti da pomogne klubu koji okuplja i drži mostarsku mladost dalje od ulica grada koji im ne nudi neki izbor.
Plemići sutra imaju novi domaći ispit. Na parket Bijelog brijega stiže RK Konjuh. Na domaćem parketu protiv Zrinjskog nitko nije favorit, i osjetili su to na svojoj koži Gračanica i Borac. Nema nikakve sumnje da će sutra Plemići opet ostaviti srce na parketu i za tu srčanost zaslužuju veliku potporu. Dolazak na utakmicu najmanje je što možemo učiniti za ovaj sjajan sportski kolektiv. Navijači su uvijek uz svoj klub, a onima koji su zaboravili na klub neka bude na čast, ne na obraz jer njega su izgubili na putu od slavlja pa do ovih utakmica na kojima ih nitko značajan neće vidjeti.

Susret VII. kola rukometne Premijer lige BiH između HMRK Zrinjski i RK Konjuh na rasporedu je sutra, u subotu, 17.11.2018. godine od 19:30 u dvorani na Bijelom brijegu.

HERCEGOVINA.info