Ana Papak: Zrinjski je uz malo pomoći mogao još jedan korak naprijed

Nakon velikog iskoraka u Europi i osvojenog prvenstva na klupi Zrinjskog Ana je zbog nepodnošljivog stanja i lažnih obećanja bila primorana napustiti klub. Ostala je i opcija povratka na klupu ukoliko se nešto poboljša, ali nakon toga nitko ju nije kontaktirao po tom pitanju. Ana je danas u Splitu i evo što kaže za naš portal HERCEGOVINA.info.

Evo kao prvo što sada radi Ana Papak?

Trenutno se odmaram i uživam u ljetu, a uz to sam u potražnji za poslom.

Pratite li što se događa u HŽRK Zrinjski?

Naravno da pratim sva događanja, ipak je to klub u kojem sam provela dvije lijepe i nezaboravne godine, pogotovo ovu posljednju u kojoj smo vratili titulu prvaka drzave u Mostar.

Da li Vas je netko iz kluba kontaktirao s obzirom da ste najuspješnija trenerica u povijesti kluba?

Nitko me nije kontaktirao

Danas nakon osvojene titule i iskoraka u Europi možete li objasniti kako ste to uspjeli bez skoro ikakvih troškova?

Pa već smo govorili kako je razlog tom uspjehu bila velika razlika u kvaliteti naspram drugih ekipa i jedno lijepo zajedništvo među djevojkama.

Nakon vašeg odlaska nastavilo se sa rasipanjem igračica, Pandža, Boras i Prusina, ili u prijevodu okosnica ekipe. Koliko Zrinjski može bez njih napraviti u sezoni koja dolazi?

Normalno je da djevojke nakon jednog iskoraka u europskom natjecanju imaju ponuda, zaslužile su i ja im želim svu sreću. A što se tiče Zrinjskog dosta je oslabljen odlaskom okosnice ekipe Pandža, Prusina i Boras, međutim ostalo je tu još dosta kvalitetnih igračica i spajanjem sa mladim djevojkama iz Kosače mislim da će opet biti u vrhu i u borbi za novu titulu.

Postoji li kod Vas neki žal što je prekinuta suradnja sa Zrinjskim nakon malo je reći izvanredne sezone?

Pa naravno da postoji mali žal, ipak je to bila jedna lijepa generacija koja je mogla sigurno još korak naprijed. Do zadnjeg smo vjerovali pustim obećanjima premijera vlade HNŽ Denisa Lasića koji nas je kao nebrojeno puta zavaravao i nije ispunio obećano.

Kakvi su Vam sada planovi za budućnost?

Pa moji planovi su da pronađem posao, i nastavim jedan bezadrenalinski život van sporta.

Poruka za kraj navijačima Zrinjskog?

Ovim putem bi pozdravila sve navijače i ljubitelje rukometa i zahvalila im se što su bili uz nas dok sam bila u Mostaru. Poručila bih im da još u većem broju prate ove djevojke jer im je potrebna njihova podrška. A curama želim svu sreću i da ostvare sto bolji rezultat!

HERCEGOVINA.info