FOTO  VK Partizan Raiffeisen pobjednik turnira Mladi Galeb u Makarskoj

Makarska, mladi galeb
Šest puta su nastupali na Galebu i svih šest puta došli do kraja turnira. Postignuti golovi 94 , primljeni samo - 28, od toga "čak" 10 u finalu protiv debitanta VK Primorca iz Kotora!

Kako je sam organizator naglasio da rade na kvaliteti turnira, a sve u svrhu da igrači koji nastupaju steknu više iskustva igranja sa ekipama iz drugih zemalja, tako su ovaj put "van" prijave ostale 3 ekipe koje su se naknado prijavile.

A o kakvom turniru je riječ govori i sljedeći podatak : nastupile su ekipe iz sedam zemalja ! Osim Hrvatske, tu su još bile ekipe iz Crne Gore, Mađarske, Srbije, Španjolske, Slovenije i Slovačke. Redom sve dobro poznata imena svjetskog vaterpola. Boje Hrvatske su branili : Jug CO (Dubrovnik), KPK (Korčula), Mornar BS (Split), Primorje EB (Rijeka) i Galeb (Makarska). Iz Crne Gore- Primorac (Kotor), Mađarske UVSE (Budimpešta), Srbija Partizan RB (Beograd) , Španjolska Barcelona, Slovenije Triglav (Kranj) te iz Slovačke ekipe Novaky i Nereus iz (Žiline).

Sustav natjecanja je bio identičan kao prošlih godina. Ekipama se osiguralo da odigraju minimalno 4 - 5 utakmica, što je značilo trenerima u provjeri stanja ekipe, a igračima da steknu nova iskustva. Igralo se u četiri grupe - polu dirigirani ždrijeb. Nakon toga gornji dio ekipa u grupama ide u razigravanje za vrh i završnicu, dok niže plasirani formiraju svoju skupinu i igraju za plasman od 9-12 odnosno 5 - 7 mjesta!

VK Jug CO je od Hrvatski predstavnika najdalje dogurao. Pobjedama nad AVK Triglav, Barcelonom ušao je u završnicu. Na putu ka finalu se ispriječio VK Primorac 16:14, te ga tako "gurnuo" u borbu za broncu!
U toj borbi za medalju Jug CO "prosuo" prednost od 9:7 ,te u samoj završnici ostao bez postolja (11:12) koje je zasluženo otišlo u Mađarsku - UVSE !

Finalni susret je VK Partizan RF "rutinerski odradio". Nisu ostavili previše šansi debitantu na turniru VK Primorcu iz Kotora - rezultat 13:10 ( 1:1 , 4:1, 5:3, 3:5 ) Tim nastupom su pokazali da nije slučajno Partizanova škola vaterpola jedna od boljih u svijetu .
Zaista, četiri zemlje u kojima je vaterpolo odličan i bolji : Srbija, Hrvatska, Crna Gora i Mađarska , po prikazanoj igri mlađih uzrasta U13 - ne moraju strahovati za kvalitetnu budućnost.

Ostali rezultati razigravanja :

KPŠ Nereus vs. KVP Nováky 9 : 9
VK Galeb Makarska Rivijera vs. AVK Triglav 9 : 15
VK Mornar Brodospas vs. KPK 8 : 13
VK Primorje Erste banka vs. CN Barcelona 8 : 9
UVSE vs. VK Jug Croatia osiguranje 12 : 11

Finale :
VK Partizan Raiffeisen vs.VK Primorac 13 : 10

Konačni poredak :

1.VK Partizan Raiffeisen
2. VK Primorac
3. UVSE
4. Jug CO
5. CN Barcelona
6. VK Primorje EB
7. KPK
8. VK Mornar Brodospas
9. AVK Triglav
10. KVP Novaky
11. VK Galeb
12. KPŠ Nereus

Organizator je pripremio i nagrade za najbolje pojedince po odabiru trenera :
NAJBOLJI IGRAČ : Mihajlo Janošević (VK Partizan Raiffeisen)
NAJBOLJI VRATAR : Mateja Cerović ( VK Partizan Raiffeisen)

kao i nagradu za najboljeg strijelca turnira :
NAJBOLJI STRIJELAC : Robert Lopez Duart (CN Barcelona)