Stolni tenis: Mostar dobio nove državne prvake!

STK Mostar
Igrači STK "HT ERONET" Mostara; Luka Matković i Marko Vučijak postali su Državni prvaci u parovima nadigravši u finalu Damjana Markovića i Sinišu Marčetića. Nije to kraj ovim sportskim uspjesima, naime Luka Matković se u pojedinačnoj konkurenciji okitio brončanim odličjem, što je moglo bi se reći nakon prvih mjesta na državnim prvenstvima u mlađim kategorijama (mlađi kadeti, kadeti, juniori) ovo kruna njegovog marljivog rada. Ovaj 19-o godišnjak je u potpunosti opravdao poziv selektora Vladimira Ivaneka u reprezentaciju Bosne i Hercegovine, te vjerovatno kupio vizu za sledeće Europsko prvenstvo koje se u 10.mjesecu održava u Danskoj.

"Iza mene je jako dobar turnir. Nedostajalo mi je malo sportske sreće da uđem u finale državnog prvenstva u pojedinačnoj konkurenciji, gdje u odlučujućem setu pri rezultatu 3-3 i 10-7 nisam iskoristio tri vezane meč lopte, ali sam to sve brzo morao zaboraviti i iza toga sa svojim suigračem iz kluba Markom Vučijakom ostvario najbolji senioraki rezultat, tj.postali smo Državni prvaci u parovina" izjavio je Luka Matković.

"Nakon prošlogodišnjeg poraza u finalu parova, mislio sam da nikad više nećemo imati priliku za titulu, ali ove godine smo došli još jači, bolji i iskusniji za jednu godinu gdje smo od početka turnira izgubili samo dva seta, te zasluženo slavili u konkurenciji parova" poručio je Marko Vučijak.

Toni Vranjić; "zahvalio bi se prijateljima iz Jablanice, a pogotovo gosp. Mirzi Dževlanu, koji je "glavni krivac" na odličnoj organizaciji Državnog prvenstva već drugu godinu za redom. Ja kao trener ekipe sam jako ponosan na sve svoje dečke, gdje su svi igrači STK "HT ERONET" Mostara koji su se prijavili za Državno prvenstvo izborili plasman te ušli u glavni ždrijeb što je samim tim jako veliki uspjeh. Posbno sam ponosan na svoje prvotimce Luku Matkovića i Marka Vučijaka koji su nakon prošlogodišnjeg poraza u finalu parova ipak uspjeli otići korak više i osvojiti titulu, a pogotovo sam ponosan na Luku Matkovića kojem je falilo samo malo sportske sreće i iskustva da igra u finalu i u pojedinačnoj konkurenciji.

Za moje igrače i mene nema odmora od loptica, jer nas već narednog tjedna, točnije u nedjelju 03.06. u Zenici očekuje prvi meč finala Play off-a protiv ekipe STK "Mladost". Nadam se da ćemo se vratiti sa pobjedom i u subotu 23.06. u našoj stolnoteniskoj dvorani na Rudniku uspjeti odbraniti titulu prvaka države Bosne i Hercegovine".