OI: Đekanović i Kajtaz prve na borilištima

Olimpijske igre, BIH
Tako će i Bosna i Hercegovina imati svoje predstavnice na sportskom borilištu, i to mlade, devetnaestogodišnje djevojke, streljačicu Tatjanu Đekanović i plivačicu Aminu Kajtaz.

Članica Streljačkog kluba Geofon iz Teslića, će nastupiti u kvalifikacijama u disciplini gađanja zračnom puškom 10m, u konkurenciji 51 prijavljene natjecateljke. Kvalifikacije su na programu od 13.30 sati sati, a finalno natjecanje će biti održano dva sata kasnije.

Mostarka Amina Kajtaz će nastupiti u disciplini na 100 metara leptir, u kojoj je prijavljeno 48 plivačica. Članica Plivačkog kluba Velež će nastupiti u drugoj kvalifikacijskoj skupini, a njena utrka je na rasporedu od 18.30 sati.

- Zadovoljna sam atmosferom, dok bi organizacija možda mogla biti i bolja. Najbitnije je da mi odgovara bazen i uvjeti u njemu. Nakon pet dana ovdje dobila sam dobar osjećaj u vodi i to je važno za mene. Nadam se da ćemo svi zajedno postići dobre rezultate kako bi što bolje predstavili našu zemlju, izjavila je Amina Kajtaz.

Prethodno je na trgu Međunarodne zone u Olimpijskom selu službeno podignuta zastava BiH. Gradonačelnica sela i brazilska košarkaška zvijezda Janeth Arcain poželjela je sportašima dobrodošlicu. Šef misije bh. olimpijskog tima, Said Fazlagić, je domaćinu uručio prigodan dar, a zatim je na jarbol podignuta zastava BiH i svirana himna naše zemlje.

Bosnu i Hercegovinu će u Rio de Janeiru predstavljati 11 natjecatelja, a osim Đekanović i Kajtaz to su: Amel Tuka (atletika, utrka na 800 metara), Damir Džumhur (tenis), Mirza Bašić (tenis), Hamza Alić (atletika, bacanje kugle), Kemal Mešić (atletika, bacanje kugle), Mesud Pezer (atletika, bacanje kugle), Mihajlo Čeprkalo (plivanje), Lucia Kimani (maraton) i Larisa Cerić (džudo).

Dnevni list