FOTO  Na Drugom mostarskom polumaratonu prijavljeno više od 500 trkača

polumaraton

... očekuje se dolazak više od 500 trkača iz petnaestak zemalja. Ove se godine se Mostarski polumaraton održava kao središnji događaj u sklopu Mostar Run Weekenda, koji će se održati 23. i 24. ožujka, unutar kojeg će biti održane ukupno tri utrke i stručna konferencija o trčanju.

Po riječima predsjednika organizacijskog odbora utrke Franje Lovrića, organizacija Mostar Run Weekenda ulazi u završnu fazu, a same prijave natjecatelja zatvaraju se 9. ožujka. ''Ove godine u programu imamo još dvije utrke, humanitarnu utrku u dužini od četiri kilometra i utrku za djecu u dužini od jednog kilometra'', kazao je Lovrić u izjavi za Fenu.

Dodao je kako će ove godine organizirati i Prvu stručnu konferenciju iz oblasti trčanja u Bosni i Hercegovini namijenjenu upravo trkačima. ''Na ovom događaju sudjelovat će vrhunski predavači, a govorit će o tehnikama, pripremama, ozljedama, kao i prehrambenim navikama te utjecaju trčanja na razne aspekte život'', kazao je Lovrić.

Podsjetio je kako su utrku prošle godine najavili kao "polumaraton mostova", ali zbog radova na izgradnji kanalizacijskih kolektora u Mostaru morali su prilagoditi stazu. ''Sad je dosta manje problema nego prošle godine, ali staza koja će se trčati ove godine još nije konačno rješenje za Mostar.

U svakom slučaju je atraktivnija i uključuje pet mostova. Povećanje visinske razlike je samo između desetog i jedanaestog kilometra'', kazao je Lovrić. Titulu prošlogodišnjeg pobjednika brani Ante Živković, dok je u konkurenciji atletičarki najbrža bila Marija Vrajić - Trošić.

Na ovogodišnji Mostarski polumaraton, među ostalima, prijavila se i aktualna hrvatska prvakinja u polumaratonu Matea Parlov. Inače, i ovogodišnja manifestacija održava se u organizaciji Udruge "Zdrav život - Kinezis", a partner je Sveučilište u Mostaru.