NOVI REKORD Shadrack Kimaiyo pobjednik mostarskog polumaratona

Mostarski polumaraton 2024.
Fena

Ovogodišnji Rolla Mostar Half Marathon prošao je u znaku trkača iz Kenije, koji nastupaju pod mađarskom zastavom. Pobjednik u muškoj konkurenciji bio je Shedrack Kimaiyo, dok je prvo mjesto u ženskoj konkurenciji osvojila Philice Kipkerio.

''Dolazimo iz Kenije, a trenutno smo smješteni u Mađarskoj. Osjećaj je bio dobar od starta do finiša, nije bilo problema. Vrijeme je bilo dobro, sve je bilo dobro'', kazao je nakon prolaska kroz cilj pobjednik Shedrack Kimaiyo.

Dionicu dugu 21 kilometar istrčao je u vremenu 1:07:48, čime je postavio novi rekord mostarske utrke, prenosi Fena.

Mostarski polumaraton 2024.
Foto: Fena


Drugo i treće mjesto osvojili su njegovi sunarodnjaci. Drugi je bio Ezekiel Kipkorir u vremenu 1:07:56, dok je treći bio Albert Kipkorir Tonui u vremenu 1:07:57.

Kod žena najbrža je također bila Kenijka Philice Kipkerio. Ona je kroz cilj prošla u vremenu 1:16:23.

Svoj 67. polumaraton danas je istrčao i Tuzlak Mirzet Halilović.

''Ova staza je nama najdraža za trčanje. Ovo su prvi ovogodišnji polumaratoni i potrebno je da se organizam malo navikne na ovu temperaturu. Svi stvarno volimo doći u Mostar, organizacija je odlična, sve pohvale Franji i ekipi'', kazao je Halilović.

Polumaratonom su zadovoljni i organizatori.

''Ponosan sam na više od 200 volontera koji se nalaze na stazi, više od 19 zabavnih stanica. Vidite ovdje i velik broj sugrađana da podrže trkače koji su nam došli iz više od 51 zemlje svijeta'', izjavio je Franjo Lovrić, predsjednik Organizacijskog odbora Mostar Run Weekenda.

U nikad jačoj konkurenciji na startu ovogodišnje utrke bilo je 1.200 trkača i trkačica.

Mostarski polumaraton 2024.
Foto: Fena


U okviru Mostar Run Weekenda u 12 sati startat će humanitarna utrka. Mostarke, Mostarci i njihovi gosti imat će priliku istrčati stazu dugu 4 kilometra te na taj način podići svijesti o važnosti tjelesne aktivnosti.

Ujedno, cilj humanitarne utrke je prikupiti sredstva za opremanje dnevne sobe mostarske pedijatrije.