FOTO  Mostar: Održan drugi državni turnir u tavli.

tavla

Turnir se odigrao u svečanoj sali Megamarketa u Zaliku.Dobrodošlicu i puno sreće igračima je poželio Almir Hadžiomrović domaćin turnira i predsjednik tavla klub Stari grad. Turnir je otvorio predsjednik saveza BIH gospodin Abaz Omeragić .

Na ovom turniru učešće je uzelo 94 igrača iz trinaest klubova iz cijele Bosne i Hercegovine. Natijecanje odigravalo u sedam kola do pet poena .

Mala zanimiljivost ovog turnira su dva stranca. Jedan je Nizozemac gospodin Adrian van Heeswijh igrač tk Šeš Beš iz Travnika. Adrian je inače Travnički zet .Drugi je Zadranin Roko Marušić igrač tk Livi-Balinovac inače student prava na Mostarskom sveučilištu.

Roko je kaže počeo igrati u Mostaru i navukao se na ovu zanimljivu igru.Prvi pet igrača je dobilo novčane nagrade i diplome.Tri prva igrača su ujedno dobili i pehare.

Prvo mjesto je osvojio Emir Slipičević tk Bijelopoljac /Mostar.Drugo mjesto pripalo Asifu Sarajlić tk Šeš-Beš /Travnik ,a treći je bio Draženko Vučina tk Zrinjski /Mostar .

Četvrto i peto mjesto su podijeli Omer Dervišbegović tk Jablanica i Benjamin Zonić tk Vatrogasac / Donji Vakuf

.Predsjednik saveza gospodin Omeragić najavio dva turnira koja će se odigrat u šestom mjesecu. Jedan je treći državni rejting turnir u tavli koji će se održati u Donjem Vakufu u organizaciji tk Vatrogasac.Drugi je međunarodni backgammon turnir otvorenog tipa koji će se održati u Neumu po treći put u organizaciji tk Zrinjski /Mostar.