FOTO  MOSTAR GRAD TAVLE stiglo zlato, srebro i bronca s državnog ekipnog prvenstva

Tavla
Tavla klub Stari Grad

Mostaru je u subotu i nedjelju odigrano 23. državno ekipno prvenstvo u tavli. Domaćin prvenstva je bio prošlogodišnji prvak TK Stari grad i motel-restoran Borik.

Na prvenstvu je sudjelovalo 12 ekipa koje su podijeljene u dvije skupine. Ekipe u grupama su igrale između sebe. Pobjednici skupina išli su izravno u polufinale, a drugi i treći su razigravali za prolazak u polufinale. Poslije svečanog otvorenja, pristupilo se ždrijebanju i prvom bacanju kockica. Da bi sve bilo regularno pobrinula se sudačka komisija u kojoj su bili Damir Batlak i Edin Spahić .

Nakon prvog dana grupne i knock out faze polufinale su osigurale tri ekipe iz Mostara i jedna ekipa iz Donjeg Vakufa. Polufinalni parovi su bili TK Stari grad Mostar-TK Bjelopoljac Mostar i TK Vatrogasac Donji Vakuf-TK Policajac Mostar. Pobjednik je ekipa TK Policajac koja je u finalu pobijedila ekipu TK Bjelopoljac. 

Treće mjesto je osvojila ekipa TK Starog grada koja je pobijedila TK Vatrogasac. 

Iz tavla saveza BIH uputili su čestitke nagrađenim ekipama i uručili pehare ,medalje i novčane nagrade. Ujedno su se zahvalili su se domaćinu prvenstva TK Stari grad na vrlo dobroj organizaciji turnira gdje je sve besprijekorno funkcioniralo. Najavljen je međunarodni backgammon turnir Zagreb open 2022 koji će se održati u 12 mjesecu.