Mostar: Europski prvak u gimnastici ima želju skočiti sa Starog mosta

Stari most
Za svoju izvedbu je u finalu dobio ocjenu 14.833, te je uvjerljivo stigao do zlatne medalje i postao je prvi hrvatski gimnastičar sa zlatom na europskim prvenstvima.

"Jako sam sretan s ovim rezultatom. Moje prvo europsko zlato, a i prvo u povijesti hrvatske gimnastike. Ne mogu vejrovati da je došlo do ovog rezultata. Znao sam da je moguće, ali sam i znao da će trebati napraviti idealnu vježbu za ovaj plasman. To sam napravio. Uspio sam se koncentrirati, isključiti sve oko sebe, koncentrirati se samo na svoju izvedbu. Napravio sam jednu od najboljih vježbi u svom životu i znao sam da će biti konkurentna za medalju, samo nisam znao koju. Budući da sam prvi nastupio, morao sam čekati do kraja, ali sve se pogodilo da sam uzeo ovo zlato", rekao je Možnik.

Možnik se u slobodno vrijeme, kojeg ima jako malo, bavi i ekstremnim sportovima, odnosno obožava skakati u vodu s mostova, litica, a velika mu je želja skočiti sa Starog mosta u Mostaru.

"Nikada neću ostati bez ideja. Moja velika želja je skočiti sa Starog mosta u Mostaru. Znate, shvatio sam da imam malo pomaknutu granicu straha. Istina, imam strah od morskih pasa. Ne volim krajnosti, niti previše odvažnosti i ludosti, niti previše opreza. Jednostavno, volim istraživati, učiti, volim akciju", za Sportske novosti je istakao Možnik./HMS/