Mario Glibić: Ciljevi naše škole su da uključimo što više djece u sport

USŠ Sport talent, Mostar, dječiji dom, Univerzalna sportska škola Sport talent, Mario Glibić, Univerzalna sportska škola Sport talent, Mala olimpijada, Mostar, USŠ Sport talent, Univerzalna sportska škola Sport talent, turnir, USŠ Sport talent, Mostar
Evo što za naš portal HERCEGOVINA.info o samoj školi, i njenom radu kaže voditelj škole Mario Glibić:

Kao prvo od kada djeluje Univerzalna sportska škola "Sport talent" u Mostaru?

Uss sport talent djeluje od 2007 god.

Što je u biti osnovni cilj ove Univerzalne škole?

Ciljevi naše škole su da uključimo što više djece u sport bez obzira na talent, te tako izbjegnemo štetne posljedice današnjeg vremena koja okružuju djecu(droga ,alkohol,cigarete,video igrice,kompjutori itd.). U našoj školi djeca prolaze višestrani program, tj.različite sportove što im omogucava poslije da izaberu onaj sport gdje su pokazali najviše sklonosti ,naravno uz našu stručnu preporuku. Jedan od glavnih ciljeva je da djeca nauče pravilno trčati, te razviti koordinaciju koja je potrebna u svakom sportu.

Koliko djece ima u školi i koliko imate trenera na raspolaganju?

Trenutno imamo oko 180 djece, a sa njima radi 6 trenera, plus Saša Papac i Mario Ivanković koji nam pomažu oko izdvojene selekcije za nogomet- Tu su uglavnom djeca koja vec duže vrijeme treniraju i pokazali su sklonost za nogomet.

Sa koliko se godina djeca mogu upisati u školu?

Dječaci i djevojčice u našoj školi treniraju od 6 do 12 godine.

Koliko u svijim programima imate sportova?

Sportovi su nogomet,košarka, rukomet odbojka, gimnastika, atletika , borilački sportovi, te dječiji aerobic. Curice imaju još i ples.

Svjedoci smo i da ste humanitarno aktivni, pa hoće li i u budućnosti biti humanitarnih akcija?

Naravno da ćemo ostati humanitarno aktivni uglavnom prema djeci kojoj je potrebna pomoć, a već sljedeću humanitarnu akciju pripremamo u 3 mjesecu kada ćemo organizirati male olimpijske igre univerzalnih sportskih škola u Mostaru.

Kako oni koji žele svoju djecu upisati u Univerzalnu sportsku školu"Sport talent" mogu doći do vas?

Djeca se u našu školu mogu upisati bilo kada kroz cijelu godinu, a najviše treninga obavljamo na Karting terenima , gdje se svi zainteresirani mogu i učlaniti.

Evo za kraj jedna poruka našim čitateljima?

Poruka je djeci da se upisuju u što većem broju u bilo koje sportske škole, a naravno mi preporučujemo naš program. da se prvo okušaju u svim sportovima, pa onda da izaberu onaj koji im najviše odgovara! Sportski pozdrav!

HERCEGOVINA.info