Ivan Dodig: Mislio sam da ću umrijeti

Ivan Dodig, Zagreb Indoors, Ivan Dodig, tenis, Ivan Dodig, tenis, Ivan Dodig, ranking, Ivan Dodig, David Nalbandian, Ivan Dodig, ATP, doha, Ivan Dodig, Ivo Karlović, Ivan Dodig, tenis, Ivan Dodig, tenis, Ivan Dodig, Marin Čilić, Šangaj

...u Melbourneu bosanskohercegovačkom predstavniku Damiru Džumhuru zbog iscrpljenosti. Dodig je dobio prva dva seta sa 6-4, 6-4, no trećega je osvojio Džumhur sa 6-3, da bi u četvrtom kod rezultata 4-1 za Džumhura Dodig predao.

"Niti 30 minuta nakon meča ja nisam mogao stati na noge. Deset je ljudi bilo oko mene kako bi mi pomoglo. Pomislio sam čak i da bih mogao umrijeti. Mislim da je vrijeme da netko sasluša glas nas igrača. Smatram da je moguće napraviti rupu od, recimo, 13 do 16 sati, samo da prođe onaj najgori period vrućina. Svjetla na terenima postoje, a televizije bi se trebale prilagoditi. Svi možemo i svi bismo radije igrali večernje mečeve", rekao je Dodig.

Dodig i Džumhur započeli su svoj susret u 11 sati po lokalnom vremenu, a temperatura je iznosila 37 stupnjeva Celzija. Nakon dva sata i 22 minute provedenih na terenu na kojemu nema nikakve zaštite od sunca Dodig više nije mogao izdržati napore, te je morao predati susret.

Za 21-godišnjeg Džumhura već je ulazak u 2. kolo Australian Opena bio najveći rezultat u karijeri. Uoči početka turnira bio je 188. igrač na ATP ljestvici, a dosadašnji najbolji plasman mu je 187. mjesto, dok će s bodovima osvojenima u Melbourneu stići oko 150. mjesta. U 3. kolu igrat će protiv sedmog nositelja, Čeha Tomaša Berdycha.

dalje.com