MIAMI Ivan Dodig i Austin Krajicek poraženi u finalu

Dodig Krajicek

Hrvatski tenisač Ivan Dodig nije uspio s Amerikancem Austinom Krajicekom osvojiti naslov pobjednika u konkurenciji parova na ATP turniru iz serije "masters 1000" u Miamiju, bolji od drugih nositelja u finalu su bili prvi nositelji Indijac Rohan Bopanna i Australac Matthew Ebden sa 6-7 (3), 6-3, 10-6.

Za Dodiga i Krajiceka ovo je bio drugi finale ove godine i drugi poraz, u Dubaiju su izgubili od Nizozemca Tallona Griekspoora i Nijemca Jan-Lennarda Struffa.

Od početka 2022. kada su započeli svoju suradnju Dodig i Krajicek su sada na omjeru pobjeda i poraza u finalima 8-9. Dodigu je, pak, ovo bio 53. finale u karijeri u parovima te je sada na omjeru 24-29. Na turnirima iz serije "masters 1000" je na omjeru 6-8, a s Krajicekom na 1-2.

Susret četvorice ponajboljih igrača parova na svijetu ponudio je vrlo zanimljivu igru, prvi je set odlučen u "tie-breaku" nakon vrlo sadržajne igre. Dodig i Krajicek su propustili prvih šest "break-lopti" u meču, potom su spasili četiri "break-lopte" suparnika, ali ne i petu pa su Bopanna i Ebden napravili "break" za 6-5.

Imali su Indijac i Australac kod servisa Ebdena tri vezane set-lopte u sljedećoj igri, ali Dodig i Krajicek su izborili odlučujući poen kod kojega je Ebden napravio dvostruku servis pogrešku za 6-6. U odlučujućoj igri nakon 3-3 Dodig i Krajicek su osvojili četiri poena zaredom, a na set-loptu je Bopanna napravio dvostruku servis pogrešku.

Jedini koji je izgubio servis u drugom setu bio je nažalost upravo Dodig i to odmah u drugoj igri, a naš se igrač kasnije požalio i na zdravstvene probleme pa je morao popiti tabletu kako bi mogao nastaviti. No, bilo je vidljivo kako 39-godišnji Međugorac nije pravi te je bio najslabiji igrač na terenu.

O pobjedniku je odlučivao produženi "tie-break" u kojemu su Dodig i Krajicek poveli sa 6-4, no onda su izgubili šest poena zaredom.