Dodig i Čilić plasirali se u osminu finala Quens-a

tenis, Ivan Dodig, Marin Čilić
...Australca Matthewa Ebdena, 74. tenisača ATP ljestvice. Bio je to njihov prvi međusobni dvoboj.Čilić je tijekom cijelog meča servirao odlično te je na svom početnom udarcu izgubio samo devet poena.

U samoj završnici meča Ebden je imao svoju jedinu break priliku, ali nije ju iskoristio. Čilić je realizirao četiri od deset svojih šansi.

25. tenisač svijeta ubacio je 56% prvog servisa, iza kojeg je bio uspješan u 83% poena (20/24). U igri poslije drugog servisa osvojio je 74% poena (14/19).

U trećem kolu Čilić će igrati protiv Čeha Lukaša Rosola, koji je sa 6:3, 4:6, 6:4 porazio 11. nositelja Marcosa Baghdatisa. Ove sezone Čilić je pobijedio Rosola na Challengeru u Dallasu na tvrdoj podlozi.

Čilić je nastupio i u konkurenciji parova, no nije bio uspješan. S Lovrom Zovkom izgubio je meč prvog kola protiv Izraelaca Jonathana Erlicha i Andyja Rama 6:2, 7:6 (5).

Nakon četiri mjeseca Ivan Dodig napokon spojio dvije pobjede

Po prvi put nakon PBZ Zagreb Indoorsa početkom veljače ove godine, Ivan Dodig uspio je spojiti dvije pobjede u glavnom ždrijebu ATP turnira. U prvom kolu Queen'sa Frank Dancevic predao mu je nakon što je izgubio prvi set 6:1, a u drugom je sa 6:3, 7:6 (3) izbacio 15. nositelja Goa Soedu iz Japana.

Bio je to njihov treći međusobni dvoboj i prva pobjeda hrvatskog tenisača, koji je ove godine poražen u Chennaiju i u Davis Cupu.

Za osvajanje prvog seta Dodigu su bila potrebna dva breaka nakon što je Soeda nadoknadio početni break zaostatka. U drugom setu tenisači su razmijenili breakove prije nego što je Dodig u 13. igri slavio sa 7-3. Meč je trajao jedan sat i 34 minute.

Dodig je ubacio 52% prvog servisa, iza kojeg je osvojio 83% poena. Pogodio je 11 asova i napravio pet dvostrukih pogrešaka. Realizirao je tri od sedam break lopti, a Soeda dvije od četiri.

Dodigov sljedeći suparnik bit će drugi nositelj Jo-Wilfried Tsonga, lanjski finalist, koji je sa 6:3, 6:2 bio bolji od Britanca Jamesa Warda.

Inače, dan je bio vrlo loš za nositelje. Ispali su branitelj naslova Andy Murray (1. nositelj), zatim bivši pobjednik Andy Roddick (7.), Gilles Simon (4.), Marcos Baghdatis (11.), Denis Istomin (12.), Alex Bogomolov ml. (13.) i Gilles Müller (14.). Ranije je ispao i Ivo Karlović (16.).

HRsport.net