ATP Montreal: Monfils izvukao nemoguće!

Gael Monfils, Kei Nishikori

Japanac je prosuo nemoguće! Prvi set otišao je u trinaestu igru u kojoj se favorizirani Nishikori bolje snalazi i slavi rezultatom 7-4. Početkom drugog seta Japanac pravi break koji poslije potvrđuje te se već činilo kako se meč bliži kraju, no uporni se Francuz ne predaje i vraća se sa zaostatka od 5-2 te uzima pet gemova zaredom i zaključuje set u svoju korist.

Treći je set posebna priča, priča koja će sigurno ostati ubilježena u ovogodišnjem teniskom almanahu. Igrači su držali svoj servis sve do rezultata 4-3 kada Nishikori preuzima inicijativu te pravi break za 5-3. U sljedećem gemu, pri rezultatu 30:30 Nishikori propušta zabiti lagani volej što Francuz lagano kapitalizira te pravi rebreak.

Kasnije, set odlazi u trinaestu igru u kojoj Nishikori odlazi na velikih  6-2 i bilo je samo pitanje vremena kada će završiti posao. No, ni tu nije kraj! Francuz pravi seriju od tri uzastopna winnera te uz par neforsiranih grešaka protivnika pravi veliki preokret i pobjeđuje meč. 

Francuzu će protivnik u idućem kolu biti Španjolac Roberto Bautista Agut koji je danas pobijedio Amerikanca Ryana Harrisona rezultatom 7:5 6:2.

ATP 1000 Montreal:

Kei Nishikori - Gael Monfils 7:6(4) 5:7 (6)6:7

 

HERCEGOVINA.INFO