ATP Memphis: Nishikori u finalu bolji od Karlovića

ATP Memphis: Nishikori u finalu bolji od Karlovića
Bio je ovo treći međusobni dvoboj Karlovića i Nishikorija i prva pobjeda japanskog igrača.

Karlović je tako ostao na pet osvojenih turnira u karijeri, a ovo mu je biočetvrti poraz u finalu.

Nishikoriju je ovo četvrti ATP naslov u karijeri, osim dva u Memphisu (2013, 2014), ima još po jedan u Delray Beachu i Tokiju.

Karlović je do finala u Memphisu stigao bez izgubljenog servisa, ali u dvoboju protiv Nishikorija ostao je bez svog početnog udarca već u trećoj igri dvoboja. Priliku za povratak u prvi set naš je igrač imao u osmoj igri, ali nije iskoristio niti jednu od dvije "break-lopte" za poravnanje.

U prva dva servis-gema drugog seta Karlović je bio suočen sa čak sedam "break-lopti", dvije u prvoj igri, te pet u drugoj. No, svaki je put pogodio prvi servis čime Japancu ustvari nije niti dao priliku za osvajanje poena.

U "tie-breaku" drugog seta Karlovića nije služio prvi servis, a samim time nije uspijevao niti osvajati poene. Promašio je tri od četiri svoja prva servisa, a učinak na drugom servisu u drugom setu mu je bio katastrofalan. Osvojio je samo jedan od 10 poena.

FINALE:

Kei Nishikori (Jap/1) - IVO KARLOVIĆ (HRV) 6-4, 7-6 (0)
Četvrti poraz u finalu

Porazom u finalu ATP teniskog turnira u memphisu od Japanca Keija Nishikorija (4-6, 6-7) hrvatski tenisač Ivo Karlović ostao je na pet osvojenih turnira uz četiri poraza u finalima.

SVI TURNIRSKI NASLOVI IVE KARLOVIĆA:

2013 (1) Bogota

2008 (1) Nottingham

2007 (3) Stockholm, Nottingham, Houston

SVI PORAZI U FINALIMA:

2014 (1) Memphis

2010 (1) Delray Beach

2007 (1) San Jose

2005 (1) London/Queen's Club

Hina