Zlatko Dalić tuguje za Oliverom: Teško je prihvatiti da ga više nema

zlatko dalić, Oliver Dragojević
... njegovu glazbu obožavam, uz njegove stihove i glazbu se najbolje opuštam... Bilo koju njegovu laganu stvar da stavite, ne možete pogriješiti. Daj mu Bože da poživi što duže, ja mu to od srca želim, kazao nam je izbornik nogometne reprezentacija Zlatko Dalić (51) u zadnjem intervjuu prije početka Svjetskog nogometnog prvenstva u Rusiji.

Njegove želje na žalost nisu uslišene. Jutros je otišao Oliver, izgubio je bitku sa zloćudnom bolešću koju je vodio zadnjih godinu dana, pišu 24sata.hr.

- Zatekli ste me s tom porukom, jedino što vam mogu u ovom trenutku reći je da su Split i Hrvatska izgubili velikog čovjeka i jednog od najvećih glazbenika u svojoj povijesti. Svi smo znali da se bori s teškom bolešću, a opet, teško je prihvatiti da ga više nema, da više nećemo uživo slušati ''Galeba'', ''Papu'', ''Picaferaja'', ''Cesaricu''... - kazao je Dalić, koji nije osobno poznavao velikog pjevača.

- Nisam ga imao čast upoznati, ali sam bio na jednom od njegovih zadnjih koncerata, prošloga ljeta na Pjaci u Novalji imao je koncert i bio je to doista doživljaj za pamćenje. Od ambijenta, preko glazbe do izvedbe... - dodaje izbornik koji ne može izdvojiti najdražu Oliverovu pjesmu.

Svaki njegov stih, svaka melodija njegovih pjesama bila je posebna i nemoguće je izdvojiti neku koja mi je najdraža. Sve što je izbacio istog je trenutka postajalo hit - zaključio je Dalić.