VIDEO  Posthumno objavljena Oliverova pjesma 'Ne mogu ti reći'

Oliver Dragojević, Split, godišnjica smrti

Objavljen je spot za novu pjesmu Olivera Dragojevića 'Ne mogu ti reći'.

Teško je vjerovati da je prošlo pet godina otkako je umro Oliver Dragojević. Njegova obitelj obožavateljima je odlučila dati priliku da ga se sjete kroz glazbu. Gotovo dvije godine preslušavali su se materijali koje je Oliver vrijedno snimao do svog posljednjeg dana.

Sadržaj se učitava...

Utrošeni su sati pomnog biranja, prisjećanja na sve njegove komentare i upute, kako bi se sve pjesme napravile sa sigurnošću u njegovo odobravanje. I nastao je album s novim pjesmama Olivera – Dolaziš, piše Index.

"S Oliverovim odlaskom naslijedili smo sve ono što je stvarao kroz svoju dugogodišnju karijeru, a iz čega je proizašla i ogromna odgovornost prema njegovoj ostavštini, ali i njegovim obožavateljima koji su mu uvijek bili pratnja na njegovom putu. Osjetili smo potrebu da objedinimo pjesme koje su ostale neobjavljene, a uz pomoć Oliverovih suradnika i prijatelja pripremali smo ovaj album vodeći se njegovim kriterijima i afinitetima. Dobro je poznato da je bio skroman čovjek, ali kad se radilo o glazbi, uvijek je tražio maksimum od sebe. Na ovom albumu smo radili sve dok nismo bili sigurni da smo dosegli onu razinu kojom bi sam bio zadovoljan. Uz pomoć njegove dugogodišnje izdavačke kuće Aquarius Records, album je pripremljen za objavu u jesen 2024. godine, a pjesma 'Ne mogu ti reći' autora Matka Šimca prvi je singl nadolazećeg albuma", poručila je njegova obitelj.

"Moramo se zahvaliti svim autorima, tekstopiscima, aranžerima, glazbenicima i svima ostalima koju su na bilo koji način sudjelovali u realizaciji ovog albuma. Nadamo se da će svi ljubitelji Oliverove glazbe uživati u ovom albumu i da će se i ove pjesme slušati dugo kao i mnoštvo njih do sada", dodali su.

U spotu glumi njegov unuk

Album od dvanaest pjesama predstavlja prvi singl – Ne mogu ti reći koji je napisao Matko Šimac, a za aranžman je bio zadužen Eduard Botrić. "Biti dio Oliverovog opusa, tog mora pjesama, biti makar jedna kap, jedna od posljednjih, čini me ponosnim i sretnim što je pjesmu otpjevao baš On", emotivan je bio Matko Šimac.

Spot za pjesmu radio je Matko Petrić, koji je već mnogo puta surađivao s Oliverom te najbolje poznaje Oliverov vizualni senzibilitet. Posebno emotivan moment je pojavljivanje Oliverova unuka Tonija u spotu, koji se posebno uklopio u ovu priču o nostalgiji i sjećanju na jednog od najvećih.

"S Oliverom sam surađivao i kao glazbenik i kao redatelj. Moja prva snimka kao bubnjara u studiju je bila za pjesmu Ostani  s CD-a Neka nova svitanja. Kasnije sam znao odraditi i koju turnejicu s njim i Dupinima. Radili smo spotove Sreća, Gdje to piše. U prvom momentu nisam htio prihvatiti ponudu za rad na novom spotu jer mi se činilo i prezahtjevno i preodgovorno. Onda se rodila ideja o klaviru koji svira sam.  Danas mi je drago da sam se upustio u tu avanturu. Ovo mi je jedan jako, jako poseban spot", zaključio je Marko Petrić.