FOTO  Zbog olujnog nevremena prekinuta utakmica Zrinjskog i Rudara

zbog-olujnog-nevremena-prekinuta-utakmica-zrinjskog-i-rudara

..., zbog jake kiše i vjetra. Pred oko 1500 gledatelja Plemići su odmah krenuli pogol. Veću 8. minuti utakmice nakon igranja rukom obrambenogigrača Rudara, Zrinjski je mogao povesti. Udarac sa nekih 18 metara od gola gostiju izveo je Igor Aničić, ali je golman Rudara Boriša Bodiroga odlično intervenirao.

Zrinjski je do sredine prvog poluvrmena imao još nekoliko poluprilike, koje nisu realizirali Muminović i Pehar. Igrala se 25. minuta kada su gosti poveli. Nakon neuspjelog zaleđa domaćih igrača Haris Handžić je pogodio mrežu vratara Plemića Hadžića i doveo svoju momčad u vodstvo od 0-1.Velika radost igrača Rudara i njihovih 20-tak navijača koji su sa malim zakašnjenjem stigli na stadion.

Do kraja prvog poluvremena Zrinsjki je pokušavao izjednačiti, ali je u svakom duelu kao pobejdnika izlazio vratar gostiju. U 45. minuti prva sporna situacija na utakmici. Obrambeni igrač Rudara nekih 5-6 metara od svog gola igra rukom, ali sudija Irfan Peljto iz Sarajeva samo odmahuje rukom. Na odmor se odlazi vodstvom gostiju od 0:1.

Poluvrijeme donosi i prolom oblaka nad Mostarom. Jaka kiša nošena vjetrom potjerala je gledatelje na zapadnoj tribini ispod krova, dok je na stajanju oko 300 Ultras-a još jače zapjevalo "Hoćemo pobjedu"!

Početak drugog poluvremena u Mostaru nam je donijeo slobodno možemo napisati vaterpolo. Jaka kiša natopila je teren i već se tada vidjelo da od igre neće biti ništa. Ipak igrači su izašli na teren , a ubrzo su ga i napustili zbog nestanka struje. Pauza je potrajala nekih desetak minuta, a nakon ponovnog dolaska električne energije utakmica je nastavljena.

Odmah u 60. minuti gosti su poveli sa 0:2. Strijelac gola za goste bio je Borislav Mikić. To je više ličilo na neku vaterpolsku akciju nego li na nogomet. Nakon toga Zrinjski prebacuje igru na polovinu gostiju. Natopljen teren otežava igru. Ipak, u 66. minuti utakmice Plemići smanjuju na 1:2 golom Mile Pehara.

Samo dvije minute kasnije sudac Peljto šalje igrače u svlačionicu. Nevrijeme se nije smirivalo ni narednih 20. minuta kada je sudac Peljto izašao sa kapetanima momčadi na teren i utvrdio da ne postoje uvijeti za nastavak utakmice.

HŠK Zrinjski - FK Rudar 1:2

HŠK Zrinjski: Hadžić, Marković, Radeljić, Marjanović, I. Aničić, Pehar, Šćepanović, Miličević, Stojkić, Muminović, M. Aničić. Trener: Dragan Perić.

FK Rudar: Bodiroga, Acevedo Cruz, Savić, Ramić, Handžić, Janković, Puljić, Bajalica, Mikić, Kokanović, Vuković. Trener: Velimir Stojnić.

Napomena: Nakon utakmice po naputku NSBiH dogovoreno je ponavljanje utakmice za sutra 29. listopada u 16:30 sati. Ukoliko vremenski uvijeti ne dopuste ponavljanje utakmice Natjecateljska komisija NSBiH dogovorit će novi termin odigravanja utakmice.

Hercegovina.info