Započinje završnica Lige Hercegovine u Livnu!

Livno je spremno za spektakl. Novo izdanje završnice hercegovačkih Liga mjesnih zajednica počet će u tom gradu danas u 19 sati, kada će na teren izaći momčadi Potok i Jezerani, predstavnici Livna i Tomislavgrada, mjesta između kojih je uvijek vladao veliki rivalitet.

Lokacija

Igralište kod crkve u Livnu je prilično lako pronaći za one goste koji dolaze izvan tog mjesta. Nalazi se u strogom središtu grada, svega 20-ak metara od glavnog trga. U krugu od 200 metara moguće je bez poteškoća pronaći parkiralište. Momčadi i njihovi navijači koji budu dolazili nekim vidom organiziranog prijevoza, autobusom ili kombijima, dočekat će Ljivnjaci uključeni u organizaciju natjecanja u blizini terena. Organizatori su se potrudili kako bi svim gostima osigurali komfor i prigodu da na pravi način podrže svoju momčad. Za one koji to budu željeli moći će uživati u roštilju i okrijepi. Ulaznice su također popularne i iznose dvije marke za večer.

- Nadamo se da ćemo opravdati očekivanja te da ćemo biti dobri domaćini i organizatori. Ukazano povjerenje puno nam znači i zbog toga ćemo dati sve od sebe da bi se svi vi u Livnu osjećali kao kod kuće. Tehničku organizaciju vodit će ljudi iz MNK Seljaka koji imaju dugogodišnje iskustvo, riječ je o ljudima koji su jako dugo u sportu i imaju kvalitetne reference - kazao je Ante Anić koji će na završnici obnašati i disciplinsku funkciju u prvom stupnju.

Međugorje brani naslov

Prigodu da obrani naslov prvaka iz prošle godine imat će Međugorje, koje je ponovno ostvarilo pobjedu u svom općinskom natjecanju. Međugorčani su prošle godine ostvarili pobjedu na završnici koja se održavala u Stocu, na kojoj su u finalu bili bolji od Meljakuše. Samim plasmanom na završnicu predstavnik Čitluka se promovira možda i u najvećeg favorita. Međugorje ima iskustvo igranja sa završnice iz prošle sezone, pa će uz neospornu kvalitetu i s tim biti u prednosti. Ostale favorite je teško procijeniti. Prethodnih godina su predstavnici Livna i Tomislavgrada prolazili lošije od ostalih momčadi, ali oni su sada na svojevrsnom domaćem terenu pa se i od njih očekuju bolje izvedbe i bolji rezultati, jer oni će sigurno imati brojnu podršku. Kao i uvijek, prava snaga momčadi vidjet će se tek kada igrači istih istrče na teren. Jedno je sigurno, sastavi koji su se plasirali u završnicu imaju "municije" za dobre utakmice. Za spomenute sastave redom nastupaju renomirani hakleri.

vecernji.ba