ISTRAGA DALA REZULTATE 45-godišnjak pljačkao obiteljske grobnice na grobljima oko Livna

Lisice na rukama uhićenje
Ilustracija

MUP Hercegbosanske županije (HBŽ) naveo je da su 18.2.2024. godine službenici Policijske postaje (PP) Livno zaprimili dojavu da je od strane nepoznatog počinitelja ili više njih u proteklih nekoliko dana otuđena veća količina mesing i inox alki sa mjesnog groblja u mjestima Grborezi i Zabrišće.

Očevid na mjestu događaja obavili su službenici Policijske uprave (PU) Livno, te tom prilikom utvrdili da je s mjesnog groblja u Grborezima otuđeno 17 mesing i inox alki sa devet obiteljskih grobnica, dok je s mjesnog groblja u Zabrišću otuđeno 31 mesing i inox alki sa 14 obiteljskih grobnica.

Operativnim radom na terenu službenici PU Livno došli su do saznanja da je nepoznati počinitelj ili više njih otuđili mesing i inox alke sa mjesnih grobalja u mjestima Rapovine, Bila, Prolog, Odžak i Ćaić. Obavljenim očevidom na navedenim mjesnim grobljima utvrđeno je da nedostaje ukupno 87 mesing i inox alki.

Postupajući po navedenom kaznenom djelu, službenici PU Livno došli su do saznanja da postoje osnovi sumnje da je mogući počinitelj osoba A.D. (1979.) iz Livna, te je nad istim izvršena kriminalistička obrada tijekom koje je isti priznao počinjenje navedenog kaznenog djela.

Po kompletiranju predmeta službenici PU Livno će nadležnom Županijskom tužiteljstvu u Livnu dostaviti izvješće o počinjenom kaznenom djelu 'Krađa' iz čl. 286. KZ FBiH protiv osumnjičene osobe A.D. iz Livna, priopćeno je iz MUP-a HBŽ.