VIDEO  Zenit slomio Hajduk, Bijeli se nisu osramotili

Zenit je time došao do maksimalnih 9 bodova u skupini, dok Hajduk ima dva poraza i pobjedu protiv Anderlechta na sredini natjecanja.

Ovakav scenarij su mnogi očekivali od Hajdukovog gostovanja u Rusiji, jer je u pitanju kvalitetnija momčad koja je u domaćim okvirima, nakon čak 22 utakmice, neporažena. Imaju 17 pobjeda i pet remija u ruskoj Premier ligi. Ovom prilikom čak ne možemo govoriti da je Zenit impresionirao, ali je u laganom ritmu ostvario pobjedu. Mogla je pobjeda biti izražena i većom razlikom, no ponekad su igrači ruskog kluba stvarno izgledali posve opušteno u suparničkom šesnaestercu, pa nisu uspijevali zabiti i kada nisu imali Subašića kao prepreku ispred sebe.

 

Prvi pogodak je postigao Buharov u 24. minuti glavom, iz poluprilike i nabačene lopte u Hajdukov šesnaesterac. Drugi put je Hajdukovu obranu slomio Portugalac Danny u 68. minuti, kada je samo postavio nogu na ubačenu loptu s lijeve strane. Za domaćina je, recimo, i svih 90 minuta odigrao hrvatski nogometaš Ivica Križanac, te se i on našao dva puta u poluprilici nakon prekida.

Hajduk je najviše prijetio u samoj završnici utakmice, a najozbiljnije je zaprijetio Ante Vukušić u nadoknadi, no njegov udarac glavom ipak nije bio dovoljan za počasni pogodak.

Nakon tri poraza zaredom u svim natjecanjima do pobjede su došli i nogometaši Anderlechta. Nisu imali niti problema za ostvarenje premijernog uspjeha u Europa ligi, svladali su grčki AEK s 3-0. Boussoufa je u 31. minuti prvi prevario argentinskog vratara Saju, a u smiraju ogleda su Lukaku i Juhasz postavili konačnih 3-0.

 

ŠPACO: ISHOD JE REALAN, ČEKAT ĆEMO NOVE PRILIKE


Hajdukov trener  Stanko Poklepović ocijenio je kako je pobjeda Zenita od 2-0 realan ishod utakmice.

- Činjenica je da smo radili greške u posljednjoj liniji nakon kojih je Zenit zabio pogotke, ali smo se i u nekoliko navrata uspjeli spasiti. Dobro smo odigrali, ali ipak treba reći da je pobjeda Zenita od 2-0 realan rezultat. Morat ćemo čekati nove prilike - kazao je Poklepović. U idućem kolu, 4. studenoga, Hajduk igra u Splitu protiv Zenita, dok će u Ateni igrati AEK i Anderlecht.

Totalsport

Foto: Ante Čizmić / CROPIX