VIDEO  Chelsea utrpao Wiganu osam lakih komada, remek djelo Modrića

Nogometaši Carla Ancelottija zabili su već u prvom poluvremenu dva pogotka i tada je pitanje pobjednika i naslova prvaka Engleske bilo riješeno. Štoviše, nakon pola sata igre gosti su ostali sa 10 igrača i prijatelji i fanovi Manchester Uniteda, koji se nadao kiksu 'bluesa', mogli su početi tugovati. No zato je Stamford Bridge vidio strašnu golijadu u kojoj je Chelsea 'gostoljubivo' utrpao osam golova vrataru Wigana.

Didier Drogba zabio je tri komada, Nicolas Anelka dva, a po jedan Frank Lampard, Salomon Kalou i Ashley Cole. Nakon tri godine vladavine Sir Alexovih 'crvenih vragova' na popisu prvaka Engleske ponovno je Chelsea.

Manchester United morao se ove sezone zadovoljiti drugim mjestom, a u posljednjem kolu Fergusonovi nogometaši nadvisili su Stoke sa 4:0. Treće mjesto osvojio je Arsenal koji je također uvjerljivom pobjedom završio sezonu, no u trijumfu od 4:0 nad Fulhamom na Emiratesu nije sudjelovao naš Eduardo da Silva. Čak nije bio ni na klupi za pričuve.
opraštaju Burnley, Hull i Portsmouth.


Luka Modrić bio je strijelac za Tottenham u porazu svoje momčadi na gostovanju kod Burnleyja, no kako je u srijedu u izravnom dvoboju s Manchester Cityjem riješeno pitanje četvrtoplasirane momčadi Premiershipa, tako i pomalo čudan poraz Tottenhama nije bio uzrok nevolja za igrače koje vodi čarobnjak Harry Redknapp. Njegovi nogometaši poveli su golovima Balea i Modrića nakon samo pola sata igre, no Elliott, Cork, Paterson i Thompson okrenuli su rezultat u 4:2 za Burnley.

Među strijelce se upisao i Ivan Klasnić koji je zabio drugi gol za Bolton u pobjedi 2:1 protiv Birminghama. Bio je to njegov osmi gol ove sezone. Blackburn je na gostovanju pobijedio Aston Villu 1:0, a Nikola Kalinić nije nastupio za pobjednički sastav.

Iz lige su ispali Hull, Burnley i Portsmouth.

Rezultati:
Aston Villa - Blackburn 0:1 (Dunne 84 - autogol)
Chelsea - Wigan 8:0 (Anelka 6,56, Lampard 32-11m, Kalou 54, Drogba 63,68-11m,89, A.Cole 90)
Hull City - Liverpool 0:0
Arsenal -Fulham 4:0 (Aršavin 21, Van Persie 26, Baird 37, Vela 84)
Bolton - Birmingham 2:1 (Davies 33, Klasnić 60 / McFadden 76)
Burnley - Tottenham 4:2 (Elliott 42, Cork 54, Paterson 71, Thompson 88 / Bale 3, Modrić 32)
Everton - Portsmouth 1:0 (Biljaletdinov 90)
ManUnited - Stoke 4:0 (Fletcher 31, Giggs 38, Higginbotham 54-autogol, Park 84)
West Ham - Man.City 1:1 (Boa Morte 17 / Wright-Phillips 21)
Wolverhampton - Sunderland 2:1 (Doyle 10-11m, Guédioura 78 / Jones 8) 

tportal.hr/hercegovina.info