Uprava odlazi, vi niste Hajduk. Bijesna Torcida ogadila igrače i čelnike Bijelih!

Hajduk, Torcida, Torcida, torcida hajduk
Je.o vas Rudeš - prolamalo se Poljudom od 69. minute kad je Rudeš poravnao.

Provala bijesa i nezadovoljstva sa sjevernog dijela tribine. I onda još:

- Uprava odlazi, uprava odlazi - s istočnog dijela.

Bila je to kulminacija nezadovoljstva, a počelo je s transparentima, natpisima prozivanja uprave u Poljudu još prije početka utakmice.

Natpisi su dočekali aktere utakmice i funkcionere u svečanoj loži. Slab plasman Hajduka i slabe igre prelile su čašu strpljenja među navijačima još prije ove utakmice, na sjevernom dijelu gledališta u Poljudu izvjesili su transparente. Poimenično su se navijači osvrnuli na neke izjave predsjednika uprave Ivana Kosa, te člana Nadzornog odbora Ante Šalinovića.

- Nonšalantno i katastrofalno odigrane utakmice rješavate izjavama "moramo biti hrabriji", "trebalo je biti bolje" i onda opet sve po starom.
- Devet minuta tišine za -9 na tablici. Previše teorije, premalo prakse.
- Kad se igra derbi, hrabrost se ne ostavlja kući.
- Šalinoviću, to je ta godina...?! Ili opet iduća?
- Iskorak je za pedere, a Hajduk za ratnike. Bit će bolje?
- Kos 10. 6. 2016: "Ne mogu prihvatiti stav da je 3.mjesto zadovoljavajuće". To nije prihvatljivo i moramo dovesti pobjednike u klub; 4. 11. - Odgovornost za neuspjeh
- Dosta nam je PR sranja i demagogije.

Od početka utakmice Torcida je doista šutjela točno devet minuta, grobna tišina za devet bodova zaostatka od Dinama i tek potom su počeli navijati i bubnjati.

Transparenti su bili na sjeveru, a od 10. minuta Torcida je počela pjesmom:

- ... i kad ne budeš u Ligi prvaka, bodrit će te ekipa luđaka... - kaže se između ostaloga u poznatoj navijačkoj pjesmi koja slavi ljubav prema Hajduku i onda kad mu ne ide.

Međutim, jasno je prozvana trenutačna uprava s očitim naglaskom kako se gubi strpljenje, a nadanja i očekivanja su iznevjerena.

Navijalo se po uobičajenoj navadi sve do 61. minute kad su sa sjevera upalili baklje i pobacali ih prema kaznenom prostoru Rudeša, u teren, pa je zbog toga utakmica bila prekinuta na minutu-dvije dok se baklje nisu uklonile, a dim razišao.

U tim trenucima je Hajduk vodio 2:0 i činilo se da je to mirna utakmica unatoč natpisima i prosvjedima. Ali onda golovi Rudeša i dodatna provala bijesa, već opisana:

- Vi niste Hajduk, vi niste Hajduk...

Na kraju generalni stav iskazan skandiranjem:

- Totalna šteta, totalna šteta!

Uz pjesmu o majci i psu.

Treći gol Rudeša i pljesak gostima. I još:

- Uprava odlazi, dobit ćete batine...

Slobodna Dalmacija