Toni Karačić novi trener Juniorske reprezentacije( U-19)

aračić je u trenerske vode zaplovio veoma mlad. Svoju dosadašnju trenersku karijeru gradio je u omladinskim pogonima Širokog Brijega, zatim kao asistent u prvom timu, i trener prvog tima Širokog Brijega.

Komitet za normalizaciju odlučio se izabrati Tonija Karačića za trenera Juniorske reprezentacije, i nije pogriješio, obzirom da iza Karačića stoje primjerni rezultati.

U razgovoru za Sportin.ba, Toni Karačić govorio je o impresijama nakon imenovanja za selektora Juniorske reprezentacije, te o igračkom kadru, koji će igrati u devetom mjesecu, kada startaju kvalifikacije.

Velika je čast biti trener reprezentacije svoje zemlje. Drugih impersija u ovom trenutku i nema, jer još uvijek je za mene ovo jedna velika nepoznanica. Mislim da će biti poteškoća u radu, radi ranije suspenzije od strane FIFA-e i UEFA-e. Kvalifikacije su u devetom mjesecu a mi mnogo kasnimo, govori Karačić za Sportin.ba.

Kvalifikacije su u devetom mjesecu a jedna velika misterija je igrački kadar. Zanimalo nas je na koga će to Toni Karačić računati, obzirom da u Europi imamo mladiće koji bilježe fantastične rezultate. Prije svega, Ermin Bešić, golmanski potencijal iz Francuske, Bahrudin Atajić, napadač juniorskog pogona Celtica te rezervnog tima škotskog giganta koji ima 18 godina, ....

Ne mogu govoriti u ovom trenutku o igračkom kadru, jer je on i meni nepoznanica. Međutim, prednost će imati igrači iz Bosne i Hercegovine jer se radi o omladinskim reprezentacijama. igrač iz inostranstva će dobiti poziv ukolko se baš ističe svojim nastupima u svom klubu, dodao je u razgovoru za Sportin.ba, Toni Karačić.