TRANSFER NA POMOLU Veležov Iranac na meti Brazilaca

Aref Gholami

Velež je u samom finišu zimskog prij elaznog roka odlučio pojačati defanzivu i u svoje redove dovede Gholamija koji je cijelu dosadašnju karijeru proveo u Iranu, ali se odlučio okušati u Europi.

Gholami je s Veležom potpisao ugovor do ljeta 2025. godine, te je već pokazao da je mostarski klub dobio veoma dobro pojačanje u obrani.

Ovaj 26-godišnji Iranac je odigrao tek dvije utakmice u dresu Veleža, ali to je bilo dovoljno da pokaže svoj kvalitetet. Gholami je ostavio odličan utisak i pokazao da su Rođeni napravili jako dobar potez njegovim angažmanom.

Međutim, iako je iranski nogometaš tek prije nešto više od mjesec dana stigao u Velež već se pojavio klub koji je za njega pokazao veliki interes, te želi da ga dovede u svoje redove.

Naime, kako saznaje Sportsport tadi se o brazilskom drugoligašu Goiasu koji bi rado vidio Gholamija u svojim redovima

Goias se preko svojih kontakata raspitivao za status Gholamija koji je ugovorom vezan za Velež i čini se da nema namjeru u skorije vrijeme da napušta mostarski klub gdje se veoma brzo adaptirao na ovaj tim.

Agent iranskog nogometaša je potvrdio da postoji interes. 

"Postoji interes, zvali su iz Brazila, raspitivali se o njegovom statusu, no on je tek počeo igrati, fokusiran je samo na Velež", kratko je istakao njegov agent Neven Majić.

Inače, Gholami je ponikao u iranskom Sephanu, a u toj zemlji igrao je još za Zob Ahan, Foolad i Esteghlal nakon kojeg je odlučio doći u Europu i potpisao je za Velež.