Štimac: Ne trese nas euforija, neću dozvoliti da 'izgorimo'

Imam iskustva s ovakvom utakmicom. Ne trese nas euforija i neću dozvoliti da 'izgorimo' prije utakmice. Svjestan sam pogrešaka koje su učinjene uči posljednje utakmice ovih reprezentacija kada smo ispustili plasman na Europsko prvenstvo 2000. godine, no to se ovoga puta neće dogoditi, poručio je hrvatski strateg.

Štimac je svjestan kako je ovo utakmica za 'šest bodova' jer bi pobjedom izbacili Srbije iz utrke za svjetsko prvenstvo u Brazilu.

- Pobjedom bi eliminirali Srbiju, međutim ne želim se previše zamarati kalkulacijama. Idemo utakmicu po utakmicu.

Izbornik i njegovi suradnici detaljno su analizirali suparničku igru, naglasivši kako je to ekipa s nizom kvalitetnih igrača koja će u Zagrebu biti posebno motivirana.

- Dobro smo analizirali srpsku igru. Do sada su pokazali dosta oscilacija, no radi se o reprezentaciji koja ima kvalitetnih igrača. Srbija dolazi u Zagreb s nadom u uspjeh, a na nama je da tu nadu ugasimo, zaključio je hrvatski strateg.

Štimac je naglasio kako je forma naših igrača na zavidnoj razini, atmosfera u ekipi sjajna što je sve zalog za pozitivan rezultat.

- Na tome gradimo naše samopouzdanje i vjeru. Rastemo iz utakmice u utakmicu, a u zadnjim susretima smo pokazali nogomet vrhunske kvalitete. Spremni smo za tri boda i sve ćemo učiniti kako bi ih osvojili.

Na pitanje srpskih novinara strahuje li možda od dvojice novih napadača u suparničkim redovima Nikole Đurđića i Filipa Đorđevića, Štimac je bio vrlo jasan.

- Kada bi se ja morao brinuti o Đurđiću i Đorđeviću, onda bi srpski izbornik Mihajlović završio na psihijatriji od brige zbog sjajnih igara naših napadača Maria Mandžukića, Nikice Jelavića, Ivice Olića. Eduarda...

Štimac se nije želio previše osvrtati na 'slučaj Mamić', niti je želio komentirati izjave srpskog izbornika Siniše Mihajlovića. Tek je poručio kako cijela afera oko izvršnog predsjednika Dinama ne remeti mir hrvatske vrste.