NAKON DRAME Igor Štimac s Indijom postao prvak Južne Azije

Igor Štimac Indija
Twitter

Momčad Indije prvak je 14. nogometnog prvenstva Južne Azije. Nakon drame jedanaesteraca momčad Igora Štimca slavila je protiv Kuvajta. Na stadionu Sree Kanteerava, dvije strane koje su odigrale neriješenih 1:1 u svojoj utakmici skupine A, našle su se još jednom, ovaj puta u finalu koje je nakon regularnog vremena završilo jednakim rezultatom. Ipak, ovaj but bez bivšeg trenera hrvatske reprezentacije za "kormilom" domaćina prvenstva.

Štimac je poslije dva udaljavanja s klupe reprezentacije Indije na Prvenstvu Južne Azije kažnjen s dvije utakmice suspenzije. Prvo udaljavanje dogodilo se protiv Pakistanaca, drugo protiv Kuvajćana, a suspenzija je rezultirala time da nije smio u finalu voditi svoju momčad s trenerske klupe., pišu Sportske novosti.

Već u 15. minuti šok za navijače Indije. Brza polukontra Kuvajta na desnoj strani završava ubačajem Ammara Abdullaha, obrana momčadi Igora Štimca se nije dobro postavila i Shabaib Al Khaldi ima lagan zadatak s vrha peterca zatresti mrežu za 1:0. Poluvrijeme je bilo gotovo potpuno izjednačeno, uz minimalnu prednost Indije u posjedu, što im se isplatilo u 38. minuti. Sjajno uigrana akcija, gdje tri igrača jednim dodirom s loptom izbacuju braniče Kuvajta i serviraju šansu Lallianzualuu Chhangteu, koji klizećim startom mijenja smjer lopte u mrežu i prije pauze vraća utakmicu na početak.

Drugo poluvrijeme bilo je gotovo preslika prvog, izjednačen susret u kojem se malo kombiniralo u sredini terena, već se dugim loptama pokušavalo doći do većih prilika. U tome previše uspjeha nisu imali ni jedni ni drugi, a susret je obilježilo puno prekida, od čega većina radi prekršaja. Sudac Prajwol Chhetri ima je puno posla, a epilog je bilo u 90 minuta čak devet žutih kartona.

Rezultatom 1:1 istekla je i posljednja, 95. minuta regularnog dijela i utakmica je otišla u produžetke. Vidjela se iscrpljenost kod igrača i ritam susreta je pao, a pola sata nadoknade prošla su s ipak minimalnom inicijativom Indije, ali bez pogodaka i pobjednik se odlučio udarcima s 11 metara.

U seriji prvih pet udaraca oba sastava imala su po jedan promašaj, a onda se ukazao junak Indije, vratar Gurpreet Singh Sandhu, koji brani udarac Khaledu Hajiahu za erupciju veselja domaćih navijača, a Igor Štimac pridružio se u slavlju svoga sastava prilikom dodijele medalja.