Stanko Bubalo: U Splitu si ili nitko i ništa ili - bog

U isto vrijeme publika je pokazala kako "Ronalda iz Turčinovića" i dalje obožava, svaki njegov potez ispratili su ovacijama. Zabio je Bubalo i gol, pogodio vratnicu, a imao je i jednu asistenciju...

No, više od utakmice zanimalo nas je kako Bubalo gleda na (današnji) Hajduk, u kojem je igrao prije točno deset godina. Ljubitelj navijača zabio je 15 pogodaka, svima su u najljepšem sjećanju ona dva koja je "uvalio" Dinamu u 3:1 pobjedi na Poljudu.

Tim pogocima je vraćena nada u osvajanje prvenstva, a te 2001. godine Hajduk je i postao prvakom, s bodom prednosti ispred "modrih".

- Naravno, pratim sve što se zbiva na Poljudu. Baš sam pogledao utakmicu protiv Branitelja i drago mi je vidjeti da se nešto događa. Stvorila se velika euforija, navijači će tražiti samo pobjede, a čim se izgubi ili se ne ostvare dva-tri očekivana rezultata sve će pasti u vodu. Nešto se pomaklo, ali treba sačekati, vrijeme će dati sve odgovore - objašnjava nam Stanko Bubalo.

Širokobriježaninu je poznata priča o napadaču Ivanu Lendriću, talentiranom hajdukovcu koji je "eksplodirao" na posudbi u Zrinjskom.

- Mislim da je Lendrić dobar momak koji je odlaskom u jaku, čvrstu BiH ligu napravio odličan potez, jednako kao što je to svojevremeno učinio i Luka Modrić - podsjeća Bubalo i nastavlja:

- Ali znate kako je u Splitu; ili je biti ili je ne biti. Ako ne daješ golove, nitko si i ništa. Ako ih daješ - bog si, navijači te obožavaju - podvukao je za kraj Ronaldo iz Turčinovića.

izvor: dalmacijanews