Sprema se invazija na Zagreb: na Maksimir stiže više od 2000 članova Torcide

Žan Ojdanić, Torcida, oproštaj, HNK Hajduk, navijači, Torcida, Torcida, Zagreb, Hajduk, Torcida, torcida hajduk

Na krilima odličnih rezultata Hajduka na startu sezone očekuje se da će sastav s Poljuda imati brojnu i bučnu podršku na najvećem hrvatskom derbiju. Vjeruje se kako će Torcida u velikom broju pohoditi stadion najvećeg rivala. Po broju pristaša 'bijelih', moglo bi to biti jedno od rekordnih gostovanja u metropoli posljednjih godina.

- Nakon europske utakmice u četvrtak, sada ćemo se na brzinu 'prešaltati' na derbi. Očekujemo masu navijača, preko 2500 ljudi. Sigurno će to biti desant. Moža se nije toliko pričalo o toj utakmici jer je bila ova s Brondbyjem, a uvijek se gleda prva sljedeća, i zbog nje su tek u petak krenule pripreme za Maksimir. Neće biti organiziranog prijevoza, već je sve u osobnom angažmanu. Idemo gore po pobjedu i nastavak dobrih rezultata - kaže Damir Gruić, glasnogovornik Torcide.

Bit će iznanađenja

Priznaje da će sigurno biti određenih navijačkih iznenađenja, koje, po običaju, ne otkivaju unaprijed. Na raspolaganju imaju cijeli jug, s četiri i pol tisuće kapaciteta, tako da će za sve navijače biti mjesta. Tisuću karata se prodaje u Splitu. Svi navijači Hajduka će imati mogućnost kupnje ulaznica preko interneta i na blagajnama Maksimira sutra, na dan utakmice, od 16 sati. Radi se o personaliziranim ulaznicama, za svakog kupca vodi se zapis, a prodaju se isključvo uz predoćenje važečeg osobnog dokumenta.

Već prije same utakmice navijači Hajduka uspjeli su izvojevati pobjedu. Umjesto najavljenih 50 kuna, koliko je trebala koštati ulaznica za južnu tribinu, nakon pritužbi iz Torcide Dinamo je cijenu smanjio na 30 kuna, odnosno izjednačio ju je s onom za sjevernu tribinu na kojoj su Bad Blue Boysi.

Slobodna Dalmacija