Slaven Musa: Nemamo za čim žaliti

NK GOŠK, FK Sarajevo, Slaven Musa, NK GOŠK Gabela, feđa dudić, NK GOŠK
Bordo tim predvođen trenerom Husrefom Musemićem je na višem nivou u odnosu na start prvenstva pa bi se teško Lavovi s gostima mogli nositi i u kompletnom sastavu.

- Da smo u punom sastavu, Sarajevo bi opet bilo favorit, po formi, igri u zadnje vrijeme otkad je Musemić došao na klupu. Momci su dali sve od sebe i borili se koliko su mogli, nemam im što zamjeriti. Jesmo imali problema prije i na samoj utakmici, ali ovo je bila zaslužena pobjeda Sarajeva koje je bilo bolje svih 90 minuta, komentirao je trener GOŠK-a Slaven Musa.

A osim od ranije teško ozlijeđenog Mile Pehara, zbog zdravlja struka GOŠK-a nije mogla računati na Miljenka Bošnjaka i Mirsada Ramića, te zbog kartona na Elvira Čolića, Dinu Deaka i Darka Đajića. Za Gabeljane je to veliki problem jer nemaju posebno širok igrački kadar.

- Imali smo možda dvije situacije da postignemo gol, ali to ne bi ništa promijenilo, opet bi Sarajevo pobijedilo. Izgubili smo od boljeg protivnika, nemamo za čim žaliti, rekao je Musa.

Ono čemu se u GOŠK-u nadaju je što bolje se pripremiti za posljednje četiri utakmice u jesenskom dijelu, odnosno dočekati ih sa što kompletnijim sastavom.

- Nadam se da će nam se neki igrači oporaviti koji su bili ozlijeđeni, dok će se vratiti oni koji su kažnjeni za susret protiv Širokog Brijega... osim Čolića koji ima taj izravni crveni karton, kazao je Musa.

Koliko su Gabeljani imali sreće u prethodnim susretima sa Sarajevom i Širokim Brijegom koje su iznenadili i pobijedili u uvodnim utakmicama prvenstva, toliko sad nemaju. Osim problema s kadrom, zanimljivo je i to da upravo spomenute dvije momčadi trenutačno pokazuju najbolju formu u Premijer ligi. GOŠK-u ostaje dva tjedna da se pripremi za težak izazov na stadionu Pecara.
Musemić: Iskoristili smo pruženu šansu

Iako nije bio potpuno zadovoljan zbog igre svoje ekipe, Husref Musemić je u posljednjih osam utakmica sa Sarajevom ostvario sedam pobjeda.

- Bili smo i prije ove utakmice favoriti s obzirom da je GOŠK imao jako puno problema, kažnjenih, i ozlijeđnih igrača, tako da smo tu šansu iskoristili. Na vrijeme smo dali prvi, pa i drugi gol, iako je između dva gola bilo dosta problema i stvari s kojima nisam zadovoljan. Ipak bitno je da smo nastavili seriju pobjeda i da ćemo predstojeću stanku pokušati iskoristiti na najbolji mogući način. Čestitam GOŠK-u na korektnoj igri, nije bilo grubosti, nego sve korektno i sportski, izjavio je Musemić.

Piše: Ersan Bijedić, [email protected]