FOTO  SLAVEN MUSA Ima sigurno potencijala za "A" reprezentaciju, neki već igraju u seniorskom nogometu

Slaven Musa
Hercegovina.info

Juniorski reprezentativci Bosne i Hercegovine danas su u Međugorju odigrali drugi prijateljski susret s reprezentacijom Sjeverne Makedonije, te su pobijedili identičnim rezultatom kao i prije dva dana  2:1.

U 34. minuti Salih Viteškić donio je prednost bh. timu. Gosti su u 36. minuti došli do izjednačenja preko Dašmira Elezija. Napadaču Sjeverne Makedonije je vratar Muhamed Šahinović obranio jedanaesterac, ali je Elezi nakon odbijene lopte bio precizan za 1:1.

Gol za pobjedu BiH postigao je Dženit Hajdarević u 79. minuti.

Nakon utakmice izbornik Slaven Musa je izjavio:

„Možemo biti zadovoljni igrom, borbenošću i rezultatom. Bili smo spretniji i kvalitetniji od protivnika. Ovo su bile dobre provjere za igrače iz naše lige, nametnuli su se na najbolji način i pokazali nam da imaju kvalitetu."

Slaven Musa uoči same utakmice pohvalio nam je uvjete u kojima su mladi reprezentativci radili proteklih dana.

"U Međugorju su uvjeti uvijek vrhunski. Sve nam je na dohvat ruke, od usluge, terena, smještaja i sve je zaista na visokom nivou."

Zadovoljan je i igrom svoje momčadi iako je znatno oslabljena.

"U prvoj utakmici smo imali dobar rezultat. Ovo su većinom igrači U-18 kategorije koji su 2003. godište. koji bi u studenom trebali imati kvalifikacije za elitni krug natjecanja i pripreme za za Euro. Nažalost, zbog cijele ove situacije okupili smo se tek nakon godinu dana. Bez obzira što igramo samo s momcima koji igraju u Premijer ligi pokazali smo kvalitetu. Nismo imali mogućnost pozvati igrače koji igraju u inozemstvu, a imamo ih petoricu koji su standardni."

Dobra je budućnost pred pojednim igračima.

"Ima sigurno potencijala da ovi momci izrastu u igrače za A vrstu. Neki već igraju u seniorskom nogometu. Mahmić je već standardni igrač Mladosti Doboj - Kakanj, tu nam je Grgić iz Širokog Brijega koji igra za prvu ekipu, Kulašin je bio na pripremama sa Željezničarom, zatim Sučić iz Zrinjskog. Ja se nadam da će za ove momke uslijediti neki normalan put, a to je da iz ove reprezentacije najprije nastupe za onu U-21, a neko možda i u A selekciju."

BiH može u elitni krug.

"Imamo solidnu grupu i tri ekipe protiv kojih se može igrati. Irska je nositelj, Bugarska domaćin turnira protiv kojeg je uvijek teško igrati, a imamo i Crnu Goru. Dvije ekipe će se plasirati u elitni krug. Mislim da ova reprezentacija ima kvalitetu i mogućnost za proći dalje. Nadam se da će do tada sve biti u redu, da ćemo imati sve igrače na raspolaganju i da možemo ostvariti svoj cilj", rekao je Musa u razgovoru za Hercegovina.info.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.