Šimunić poručio Vatrenima: Igrajte za one koji su dali život za Hrvatsku

Joe Šimunić, Hajduk, Josip Šimunić, Josip Šimunić, Hajduk, Josip Šimunić, Hajduk, Joe Šimunić, Torcida, Hajduk, Dinamo, Josip Šimunić, Hrvatska, Brazil, navijači, Joe Šimunić, bob dylan, Željko Joksimović, milorad pupovac, HSK, Joe Šimunić, Josip Šimunić, iseljenici, Novac, kazna, Josip Šimunić, hajka, Hrvatska, Josip Šimunić, FIFA, kazna, Hrvatska, navijačka priča, Josip Šimunić, Mirko Barišić, Dinamo, Josip Šimunić, Josip Šimunić, komentar, kazna, Željko Jovanović, Zoran Stevanović, Hrvatska, Niko Kovač, Josip Šimunić, Josip Šimunić, Srbija, Josip Šimunić, FIFA, saslušanje, kazna, Josip Šimunić, kazna, Josip Šimunić, Hrvatska, Vatreni, Josip Šimunić, Hrvatska, SP Brazil, Josip Šimunić, Ivo Josipović, Hrvatska zemlja, Josip Šimunić, za dom spremni, Josip Šimunić, šutnja, HNS, tragedija, Josip Šimunić, Josip Šimunić, Hrvatska zemlja
Joe je i prokomentirao situaciju u skupini te poručio Vatrenima da se bore za one koji su dali život za Hrvatsku...

Josipe, je li vas Meksiko iznenadio?

- Nije, gledao sam ih već dvije-tri utakmice. Mogu reći da su jako zanimljiva ekipa, relativno mlada uz 2-3 iskusna igrača. Nezgodni su, imaju 3-4 igrača koja u svaki trenutak mogu proći 1 na 1. Kad to jedna ekipa ima uvijek ti mogu zabiti gol i napraviti velike probleme. Bez obzira što je vratar Meksika branio dobro, po meni je Meksiko zaslužio pobijediti utakmicu, mada su obje ekipe zadovoljne s bodom.

Brazilci nisu bili na razini?

Htjeli su i pokušali sve, ali im ne ide. Oni nisu još uvijek pravi. Na kraju krajeva, njima je prvo bitno da prođu grupu, a vjerujem da hoće, te će kasnije u turniru biti svaku utakmicu bolji i bolji.

Za nas je sve jasno, moramo pobijediti Kamerun i Meksiko, mada nam igra i neriješeno s Kamerunom, ali bi onda morali pobijediti Meksiko 2 razlike.

- Nema kalkuliranja. Moramo igrati našu igru. Uvjeren sam da ćemo to napraviti večeras. Uvjeren sam u to nakon prve utakmice, koju smo dobro igrali. Šteta što je sudac bio kakav je bio. Moramo još više raditi, ali sam uvjeren da ćemo dobiti Kamerun. Ne mora biti lijepo, bitno da pobijedimo, čak i na mišiće.

Kad bi mogao nešto poručiti reprezentativcima, što bi im rekao uoči Kameruna?

- Nek igraju ono što znaju, bez pritiska. Dajte sve od sebe, igrajte ponosno za Hrvatsku, najviše igrajte za ljude koji su za Hrvatsku život dali, jer radi njih sad i možemo igrati. Na taj način nek igraju za Hrvatsku, ako bude tako, pobijedit ćemo.

Ako pobijedimo Kamerun, ostaje nam utakmica s Meksikom. Moramo igrati na pobjedu, Meksikancima je dovoljan i bod?

- Ne smijemo ni ovu preskočiti, moramo je još odigrati. Imam predosjećaj ako večeras pobijedimo Kamerun da ćemo dobiti i Meksiko. Dobit ćemo vjetar u leđa, psihički, nakon svega što se dogodilo u prvoj utakmici, u utakmici na sve ili ništa ne sumnjam u naše, ali prvo večeras moramo dobiti Kamerun.

Jučer smo pisali o zanimljivoj statistici koja nam ne ide na ruku. Reprezentacije koje bi izgubile prvu utakmicu u skupini, samo su četiri od 46 prošle dalje, što je samo 8 posto. Hrvatska je u istoj situaciji...

- Je. Rekao sam da je uvijek važno dobiti prvu ili ne izgubiti. FIFA me negativno iznenadila kad su rekli da je suđenje protiv Brazila bilo dobro. To je sramota i bezobrazno. Ne možemo promijeniti to. Sad je svaka utakmica finale. Ako mi večeras pobijedimo vjerujem da možemo biti peta ekipa kojoj je to uspjelo - kazao nam je Šimunić.

Dnevno.hr