FOTO  RNK Split u prijateljskoj utakmici na Podavali nadigrao GOŠK rezultatom 2:0

RNK Split u prijateljskoj utakmici na Podavali nadigrao GOŠK rezultatom 2:0

Ekipa Tonća Bašića je bez većih problema svladala čvrste Gabelane koji trenutno drže sredinu ljestvice BiH Premier lige. Konačni rezultat bio je 0:2 , a strijelci za Split bili su Erceg i Ćapin.

Obje momčadi su utakmicu počele u svojim najjačim sastavima. Igrači Splita su od prvog zvižduka pokušali napasti vrata domaćih međutim sve do sredine prvog dijela nije bilo pravih prilika. Pokušali su "crveni" s nekoliko udaraca iz daleka preko Ercega i Vitaića, no nisu uspjeli stvoriti veće probleme vrataru Schrengu. Sve do 37. minute kada je Obilinović odlično probio desnu stranu još bolje ubacio u kazneni prostor, točno na volej Ercegu koji iz prve puca i zabija efektan pogodak za vodstvo Splita.

Trener Bašić je u drugom poluvremenu promijenio gotovo pola momčadi, no „crveni" su i dalje ostali dominantni na terenu. Na samom početku drugog dijela na 2:0 povisio je Čapin koji se odlično ubacio na proigravanje Barabana matirao vratara domaćih. Do kraja su igrači Splita bez većih problema iskontrolirali rezultat i zasluženo pobijedili.

Epitet igrača utakmice sigurno zaslužuje Ante Erceg koji je osim efektnog gola za vodstvo imao nekoliko odličnih prodora i bezbroj točnih dodavanja. S druge strane najopasniji igrač GOŠK-a bio je napadač Mahir Karić koji je stvarao najviše problema obrani "crvenih".

Svoj debi u ovoj prijateljskoj utakmici upisao je i Mirko Hrgović. Sredinom prvog dijela zamijenio je Križanca koji je dobio jedan neugodan udarac-

Splitovci su i ovaj put zadovoljni načinom na koji su primljeni u Gabeli koja ih kako sami kažu uvijek dočeka raširenih ruku. Posebno su se zahvalili osoblju hotela Mogorjelo u kojem su ekipa i stručni stožer odsjeli.

GOŠK: Schreng, Žderić, Mus, Helvida, Ćulim, Tomić, Šiljak, Karić, Bošnjak, Soldo.

SPLIT: Vuković (od 46. Zagorac), Marčić (od 46. Marčić) Vidić, Križanac (od 32. Hrgović), Budiša (od 60. Galović), Šimić (od 46. Lojić) , Vitaić (Klarić), Erceg (od 60. Tešija), Baraban (Žužul), Golubović, Obilinović (od 46. Čapin).

caportal.info