Reprezentacija je svakome san, pa tako i meni

Mirko Marić, HNL, najbolji strijelac, NK Osijek
hercegovina.info

Završen je i jesenski dio prvenstva prve Hrvaske nogometne lige.

U Hrvatskom nogometu ništa nova. Zagrebački Dinamo jesenski je prvak i devet je bodova ispred Hajduka. Samo bod manje od splitske momčadi ima momčad Simona Rožmana s Rujevica, dok su dva manje upisali nogometaši Osijeka koji su prvi dio zaključili na četvrtom mjestu.

No, zato u Osijeku imaju prvog strijelca lige, a to je Hercegovac Mirko Marić.

U posljednjem kolu, Marić je upisao dva pogotka, te je tako polusezonu zaključio s 14 postignutih pogodaka.

Kaže Mirko Marić za Hercegovina.info kako je jako zadovoljan osobnim učinkom.

- Istina. Moram kazati kako sam stvarno prezadovoljan. Nastojati ću ostati i na kraju sezone na vrhu liste strijelaca, ali za to ću trebati pomoć suigrača kao i do sada. Bez njih to sigurno ne bi bilo moguće, a ja sam napadač i od mene se očekuju golovi.

Završen je i jesenski dio prvenstva, Osijek je na četvrtom mjestu s 33 boda. Kada pogledamo unatrag da li se moglo više?

-Sigurno je da smo mogli uzeti možda koji bod više. U nekim utakmicama smo izgubili bodove gdje smo objektivno morali pobjediti. Isto tako u derbijima smo uzeli dosta bodova, pa ne smijemo biti nezadovoljni. Sada smo u utrci za to drugo mjesto koje vodi u Ligu prvaka, i nastojat ćemo na kraju sezone doći do tog cilja.

Puno je priča bilo proteklog ljeta oko odlaska iz Osijeka. Pred nama je zimski prijelazni rok. Fokus je na ostanak u gradu na Dravi ili pak na inozemstvo?

-Moram kazati da je meni u Osijeku uistinu dobro i nigdje mi se ne žuri. Ako dođe prava ponuda koja zadovoljava sve strane sjest ćemo i odlučiti, kaže nam Mirko Marić kojemu godi i interes inozemnih klubova poput Glasgow Rangersa.

-Naravno da godi, no, isto tako sam svjestan da do toga može doći samo ukoliko u Osijeku nastavim igrati kao do sada.

Sigurno je kako i izbornik prati igre HNL igrača. Bruno se za svoje mjesto u vrhu napada izborio. Nadaš li se možda potajno da češ obući dres A vrste Hrvatske?

- To je svakom igraču san od samog početka, pa tako i meni. Opet ponavljam, moje je da u Osijeku budem na najvišem nivou, jer to reprezentacija zahtjeva, a ako to izbornik primjeti nitko sretniji od mene.

Ne možemo ovom prilikom ne spomenuti ni mlađeg brata Matea koji igra za Široki Brijeg. Koliko ga uspiješ pratiti i može li tvojim stopama?

- Naravno da pratim, svakodnevno smo u kontaktu i kada god mi se ukaže prilika pogledam utakmicu. On je sam svjestan da samo uz dobre igre u Širokom može očekivati bolji transfer. Mateo ima sve uvjete da se to i ostvari, a sve ostalo je na njemu. Ja sam naravno uvijek tu, ukoliko mogu pomoći na bilo koji način, kaže nam Marić koji će Božić provesti u svojoj Hercegovini. 

- Kao i uvijek, Božić ću provesti u krugu svoje obitelji, u našoj Hercegovini, kazao je u razgovoru za Hercegovina.info Mirko Marić.