Rakitić večeras igra 100. utakmicu za Barcu

rakitić

Nisam bio niti primijetio da sam došao pred svoju stotu utakmicu, sve se odvija brzo", rekao je 28-godišnji vezni igrač. Rakitić je u Barcelonu došao u ljeto 2014. iz Seville gdje je bio kapetan i s kojom je osvojio Europsku ligu. S Barcelonom je osvojio Ligu prvaka, svjetsko klupsko prvenstvo, europski superkup, španjolsko prvenstvo i kup. "U svojoj drugoj sezoni s Luisom Enriqueom pretvorio se u ključan dio momčadi", priopćila je Barcelona prošli mjesec.Momčad iz pokrajine Katalonije vodeća je u prvenstvu sa 76 bodova, Atletico Madrid ima 70, a Real Madrid 69 bodova. Postigne li pogodak u svom stotom nastupu Rakitić još uvijek nije siguran hoće li ga proslaviti na poseban način. "Ne znam, najvažnije je pobijediti u toj utakmici jer već dugo nismo slavili na Anoeti (stadion Real Sociedada)", izjavio je.

Barcelona idući tjedan u Madridu igra uzvratnu utakmicu četvrtfinala Lige prvaka protiv Atletica u kojoj brani prednost od 2-1 iz prvog susreta.

"Najbolje bi bilo pobijediti Real Sociedad, a onda i Atletico. No ako me pitate što bih odabrao onda je to pobjeda nad Real Sociedadom i neriješena utakmica u Madridu", rekao je Rakitić.

Aktualni prvak Španjolske izgubio je prošlu subotu na domaćem terenu od najvećeg rivala Real Madrida.

"Mi moramo nastaviti kao ranije jer smo dosad radili dobar posao. Moramo nastaviti vjerovati u sebe", istaknuo je. Rakitić je najkorišteniji igrač Barcelone pod vodstvom Enriquea.

Hina